Skip to main content

Π. Καμμένος: Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους τζιχαντιστές έξω από την Ευρώπη, αν η ΕΕ συνεχίσει το bullying

Προειδοποίηση στις Βρυξέλλες για εισροή τζιχαντιστών στην Ευρώπη απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως είπε, σύμφωνα τους Times του Λονδίνου, αν συνεχιστούν οι προσπάθειες Ευρωπαίων αξιωματούχων να αποσταθεροποιήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, αυτό θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, καθιστώντας την Αθήνα αδύναμη να ελέγξει κατάλληλα τα σύνορά της και να συγκρατήσει τους τζιχαντιστές που θέλουν να εισρεύσουν στην ήπειρο. 

Η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας δεν είναι απλώς κάτι ανήκουστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι και ανήθικη, αλλά και επικίνδυνη, δήλωσε στους Times ο κ. Καμμένος. 

Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, τότε διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, πρόσθεσε.

ΝΔ: Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες

Έντονα αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. 

«Ο κ. Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας» σημείωσε και πρόσθεσε: 

«Όταν οι Τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή. Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες. Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;».

Ποτάμι: Κάποιος να σταματήσει όσους παίζουν με τα υπουργεία όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους

«O κ. Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με Τζιχαντιστές. Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο» σχολίασε ειρωνικά το Ποτάμι, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις:

«Ο Πρωθυπουργός έκανε τότε πως δεν άκουσε και δεν απάντησε στο ανάλογο ερώτημα που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στην κοινή συνέντευξή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Και καλά έκανε. Τώρα όμως, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια απάντηση. Οι προτροπές των υπουργών στους διαδρόμους της Βουλής προς τους δημοσιογράφους “μην ασχολείσθε με τον Καμμένο” δεν αρκούν για να καθησυχάσουν και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην οποία απηύθυνε ο κ.Καμμένος την απειλή του. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η Ελλάδα θέλει συμμάχους και κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους».

ΠΑΣΟΚ: Εθνικός λαϊκισμός και φθηνή δημαγωγία

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «οι συνεχείς επιδεικτικές δηλώσεις του κ. Καμμένου, κυβερνητικού συνεταίρου και πολιτικού καθοδηγητή του κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στη Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα στήριξης, είναι πλέον όχι μόνο ανεύθυνες, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «οι  διεθνείς οργανισμοί, οι ξένες κυβερνήσεις και τα διεθνή ΜΜΕ καταγράφουν ότι αυτά τα δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας που θεωρεί ότι ασκεί πίεση για τη διαπραγμάτευση γύρω από το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, όταν την εμφανίζει ως εν δυνάμει κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια». 

«Αντιλαμβάνονται άραγε οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος πόσα τέτοια “επιχειρήματα” μπορούν να προβάλουν απευθυνόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ γειτονικές μας χώρες που βρίσκονται σε απευθείας γεωγραφική επαφή με εστίες κρίσεων και πολέμων;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ και κατηγορεί την κυβέρνηση για εθνικό λαϊκισμό και φτηνή δημαγωγία. 

Δ. Παπαδημούλης: Οι απειλές περί τζιχαντιστών δεν βοηθούν

Στις δηλώσεις του κ. Καμμένου αντέδρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Την ώρα που ο Τσίπρας κ το οικονομικό επιτελείο διαπραγματεύονται σκληρά με τους δανειστές, οι απειλές περί “τζιxαντιστών”, δεν βοηθούν καθόλου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.