Skip to main content

Σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σε κλίμα οδύνης, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του χωριού Σελλί, στο Ρέθυμνο, ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης, συνοδευόμενος από γονείς, συγγενείς, φίλους και απλούς πολίτες από διάφορα μέρη της Κρήτης.

Το χωριό πλημμύρισε νωρίς από κόσμο, που ήθελε να αποχαιρετήσει τον Βαγγέλη.

Νέοι, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και φορώντας λευκές κορδέλες είπαν αντίο στον σπουδαστή, που αγνοείτο 38 μέρες και βρέθηκε νεκρός στα λασπόνερα 800 μέτρα από τη σχολή όπου φοιτούσε στα Γιάννινα.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Κώστας Μελίδης, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της, καθώς επίσης και συνσπουδαστές του Βαγγέλη από τη σχολή του, όπως επίσης ο περιφερειάρχης Ρεθύμνης Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Την ίδια ώρα, σε αρκετά σχολεία ανά την Κρήτη μαθητές διαδήλωσαν ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό και ζήτησαν την παρέμβαση της πολιτείας για την πρόληψη του φαινομένου αποτίοντας τη δική τους τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου. «Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να στηθούμε μπροστά στο όποιο κακό βαλθεί να πειράξει τα κοπέλια και της κοπελιές του τόπου μας και όχι μόνο» είπε στο ΑΜΠΕ ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια, ο οποίος συμμετείχε στο πένθος της οικογένειας Γιακουμάκη.

Στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας, καταστήματα και υπηρεσίες ήταν όλα κλειστά, συμμετέχοντας στο πένθος.

Στα Ιωάννινα, οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη του Βαγγέλη, μέσα σε βαρύ κλίμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στην Ανατολή. Αμέσως μετά, όλοι οι σπουδαστές κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν λίγα λουλούδια στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σημαία στη Γαλακτοκομική Σχολή κυματίζει μεσίστια, ενώ οι λιγοστοί σπουδαστές που δέχτηκαν να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους είπαν ότι ελπίζουν πως η Δικαιοσύνη και η αστυνομική έρευνα θα κρίνει εάν υπάρχουν ευθύνες.

Ανάμεσα στους σπουδαστές που πήγαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν και οι Κρητικοί οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί για την υπόθεση. Όταν ρωτήθηκαν εάν θα ήθελαν κάτι να πουν, απάντησαν πως πενθούν, πως εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στη οικογένεια του άτυχου 20χρονου και ότι πήγαν για να αφήσουν ένα λουλούδι.

Πηγή: ΑΜΠΕ