Skip to main content

Εκλογές 2023 – Πρώτη ψήφος ως Έλληνες: Κ. Λαζαρτζούκ και Ν. Οντουμπιτάν μιλούν στο Naftemporiki TV

«Με μεγάλη συγκίνηση θα πάω στις κάλπες, είναι μια στιγμή που την περιμένω πολύ καιρό»

Η Κορίνα Λαζαρτζούκ και ο Νίκος Οντουμπιτάν θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα.

«Με μεγάλη συγκίνηση θα πάω στις κάλπες, είναι μια στιγμή που την περιμένω πολύ καιρό», ανέφερε στο Naftemporiki TV η Κορίνα Λαζαρτζούκ, καθηγήτρια αγγλικών από τη Ρουμανία, η οποία ήρθε στην Ελλάδα πριν από 19 χρόνια.

Όπως τόνισε, «ως πολίτης στην Ελλάδα, που έχω πληρώσει τους φόρους μου, που έχω κάνει τις επαγγελματικές και κοινωνικές μου ενέργειες, ποτέ δεν είχα το δικαίωμα να πω τον λόγο μου και να αποφασίσω κι εγώ. Με μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό θα πάω λοιπόν την Κυριακή να ψηφίσω» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Οντουμπιτάν, γενικός διευθυντής του οργανισμού Generation 2.0, με καταγωγή από τη Νιγηρία, είπε ότι μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα.

«Θα μπορέσω να εκφράσω τη γνώμη μου στην κάλπη, έχοντας υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια ενεργός πολίτης» σημείωσε.

Όπως τόνισε, «δυστυχώς βρισκόμαστε αρκετά χρόνια πίσω, σε ό,τι αφορά την άσκηση αυτού του δικαιώματος». Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτό το δικαίωμα δεν ήρθε από μόνο του, ήρθε έπειτα από πολλά χρόνια αγώνα».