Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα 20 πρόσωπα παρακολουθούνταν με Predator – Δεν θα φιμώσουν την ΑΔΑΕ

«Όσες χυδαίες απόπειρες συγκάλυψης και αν επιχειρήσει» η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να διασωθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα

«Θέλει δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αιχμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα «έχει επιβεβαιώσει πως ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που ‘μολύνθηκαν’ με το κακόβουλο λογισμικό Predator».

«Μία μέρα μετά το αντισυνταγματικό μπλόκο της ΝΔ στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο για να μην ενημερώσει για τα ευρήματα των ερευνών του γύρω από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε πολιτικά πρόσωπα, αξιωματικούς και δημοσιογράφους, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει το σκοτεινό και βαθιά αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

«Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από το insidestory.gr η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει επισήμως επιβεβαιώσει πως ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που ‘μολύνθηκαν’ με το κακόβουλο λογισμικό Predator και παρακολουθούνταν από το παρακρατικό κέντρο του Μεγάρου Μαξίμου» σημειώνει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως «το πουλόβερ της εκτροπής του κ. Μητσοτάκη ξηλώνεται κάθε μέρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «όσες χυδαίες απόπειρες συγκάλυψης και αν επιχειρήσει» η κυβέρνηση, «όσο και αν κάνει κουρέλι ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα, δεν πρόκειται να διασωθεί».