Skip to main content

Μαφία: Θαυμαστής του «Νονού» ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα που συνελήφθη στην Ιταλία

Carabinieri/Handout via REUTERS

Ο Μεσίνα Ντενάρο συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα έξω από κλινική στο Παλέρμο.

Μεγάλη επιτυχία θεωρείται στην Ιταλία η σύλληψη του νούμερο ένα καταζητούμενου αρχηγού της μαφίας της Κόζα Νόστρα στη χώρα για τριάντα χρόνια.

Μετά την σύλληψη του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος είναι γνωστός ως Diabolik, στο Παλέρμο της Σικελίας, η ιταλική αστυνομία και οι καραμπινιέροι πραγματοποιούν εφόδους στα τρία κρησφύγετα του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο τα οποία εντοπίστηκαν στη Σικελία.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o Μεσίνα Ντενάρο κρατούσε αναλυτικούς λογαριασμούς εσόδων και εξόδων διαφόρων επιχειρήσεων της μαφίας, «για ποσά με πολλά μηδενικά».

Στα καταφύγιά του βρέθηκαν σημειώσεις σε μικρά αυτοκόλλητα χαρτιά με τηλέφωνα προσώπων που θεωρούσε χρήσιμα και «υποχρεώσεις» του.

Βρέθηκε επίσης αφίσα του κινηματογραφικού έργου «Ο Νονός».

Το τρίτο κρησφύγετο εντοπίστηκε από τους καραμπινιέρους χθες το απόγευμα στο χωριό Καμπομπέλο της Σικελίας.

Εισαγγελείς συνεχίζουν να ελέγχουν δυο κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό υπολογιστή που ανήκαν στον αρχηγό της σικελικής μαφίας και θεωρούνται «πηγή πολύτιμων πληροφοριών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεσίνα Ντενάρο συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα έξω από κλινική στο Παλέρμο. Φέρεται να ήταν αφεντικό της Κόζα Νόστρα της Σικελίας, και είχε καταφέρει να επεκτείνει την εξουσία του και σε άλλες ομάδες της μαφίας στη Σικελία. Διέφευγε τη σύλληψη από το 1993. Έχει καταδικαστεί δεκάδες φορές σε ισόβια για σειρά δολοφονιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ