Skip to main content

Άλμα πλέι οφ για τον Βόλο με «διπλό» στη Νίκαια

Οι Θεσσαλοί νίκησαν 1-0 την πειραϊκή ομάδα, ανέβηκαν στην πέμπτη θέση προσπερνώντας τον Άρη και βλέπουν όλο και πιο καθαρά τα πλέι οφ.

Με γκολ του Όγκνιεν Οζέγκοβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από εκτέλεση πέναλτι (χέρι του Τσιγκρίνσκι), ο Βόλος νίκησε τον Ιωνικό στη Νεάπολη με 1-0, στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική.

Η ομάδα της Θεσσαλίας, που είχε να σκοράρει από τις 10 Νοεμβρίου 2022 (12η αγωνιστική, 2-1 με ΠΑΣ Γιάννενα), ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ η παραμονή έγινε δύσκολη υπόθεση για το πειραϊκό συγκρότημα.

Ο σκόρερ Οζέγκοβιτς ήταν εκείνος που είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 8’ μπήκε στην περιοχή αλλά Σόουζα και Βαλεριάνος με τάκλιν δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Στο 31’ ο νεοαποκτηθείς Άγγλος μέσος Κέιν Γούλερι έκανε ωραία κίνηση στον κενό χώρο και πλάσαρε τον Κλέιμαν, αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση.

Ο Ιωνικός πλησίασε στο γκολ και στο 56’, όταν από κόρνερ του Λοβέρα ο Κάνιας έπιασε γυριστή κεφαλιά προς το πίσω δοκάρι, όμως ο Γούλερι δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 65’ ο διαιτητής Περράκης έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρομαό στον Μπαριέντος, όμως μετά την υπόδειξη του VAR ανακάλεσε την απόφαση κι έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Βόλου.

Στο 73’ ο Μάντζης δεν κατάφερε να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση μετά το γύρισμα του Βαλεριάνου και στο 87’ ο Κλέιμαν απέκρουσε στην αριστερή γωνία του το σουτ του Ελευθεριάδη.

Μετά το 0-1 ο Ιωνικός είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για γκολ αλλά ο Κλέιμαν έκανε νέα μεγάλη απόκρουση στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε ανάποδο ψαλίδι του Μάντζη.