Skip to main content

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Σφραγίζεται» με NOTAM για drones ο εναέριος χώρος σε κέντρο και βόρεια

Φωτ. αρχείου (ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI)

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, γίνεται σήμανση για το χρονικό διάστημα μεταξύ 04:00 – 17:00 της 16/1.

Εκδόθηκε σήμερα σχετική NOTAM, στην οποία αναφέρονται προσωρινοί περιορισμοί, όσον αφορά την κυκλοφορία των drones αύριο Δευτέρα 16/1 στον εναέριο χώρο συγκεκριμένων περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια της Αττικής και για συγκεκριμένες ώρες, κατά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, γίνεται σήμανση για το χρονικό διάστημα μεταξύ 04:00 – 17:00 της 16/1.

Οι περιορισμοί αφορούν σε τρεις περιοχές του εναέριου χώρου της Αττικής, το κέντρο της Αθήνας, τις περιοχές της Τανάγρας, του Τατοΐου και της Δεκελείας, καθώς και ένα τμήμα της βορειοανατολικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου ρύθμισαν σήμερα οι γιοι του, Νικόλαος και Φίλιππος, οι οποίοι και βρέθηκαν για τον λόγο αυτό στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, ενώ η ταφή θα γίνει στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του τέως βασιλιά.

Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη, με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρο Π. Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες  ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από την σύζυγο του, θα μεταβεί αύριο το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου (όπου θα είναι η σορός του εκλιπόντος).

Από το Μαξίμου δεν υπάρχει κάποια «γραμμή» στους βουλευτές και επομένως όσοι το επιθυμούν θα πάνε στη Μητρόπολη αύριο. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα είναι οι Μίλτος Χρυσομάλλης , Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Περικλής Μαντάς . Στην κηδεία αναμένεται να είναι η ευρωβουλευτής Άννα Μισελ Ασημακοπούλου που την είχε βαφτίσει ο τέως βασιλιάς.