Skip to main content

Γερμανία: 25 συλλήψεις ακροδεξιών- Σχεδίαζαν πραξικόπημα

REUTERS/Tilman Blasshofer

Οι συλληφθέντες ανήκουν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ».

Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν σε εφόδους που πραγματοποίησαν χιλιάδες αστυνομικοί σε ολόκληρη τη Γερμανία ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρουν ότι ομάδα ακροδεξιών και πρώην στρατιωτικών σχεδίαζε να εισβάλει στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο Ράιχσταγκ, και να καταλάβει την εξουσία.

Η εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Οι επιδρομές της αστυνομίας- στις οποίες συμμετείχαν 3.000 αξιωματικοί- πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια. Συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). Από τους 25, οι 22 είναι Γερμανοί πολίτες.

Η οργάνωση βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Τα μέλη της αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Υπολογίζεται ότι 50 άνδρες και γυναίκες είναι μέλη της ομάδας που λέγεται ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος με πρότυπο τη Γερμανία του 1871.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο φερόμενοι ως αρχηγοί, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που ανέφεραν επίσης ότι η ομάδα σχεδίαζε ένα βίαιο πραξικόπημα από τον Νοέμβριο του 2021. Μάλιστα είχαν ήδη καταρτίσει σχέδια για να κυβερνήσουν τη Γερμανία, όπως αναφέρουν προσθέτοντας ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν συνείδηση ότι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους μόνο με «στρατιωτικά μέσα και βία κατά των εκπροσώπων του κράτους».

Μαζί με τις συλλήψεις στη Γερμανία, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση στην αυστριακή πόλη Κίτσμπουελ και ένα άλλο στην ιταλική πόλη Περούτζια.

naftemporiki.gr