Skip to main content

Κως: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης»

Δελτίο Τύπου

Το σενάριο αφορούσε έκνομες ενέργειες στις εγκαταστάσεις του Αερολιμένα και πιο συγκεκριμένα, την ύπαρξη βόμβας στις εγκαταστάσεις.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 29 Νοεμβρίου η άσκηση ετοιμότητας μερικής κλίμακας που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Κω «Ιπποκράτης» με στόχο τον έλεγχο των σχεδίων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης των εμπλεκόμενων φορέων και της δια-λειτουργικότητας αυτών κατά την αντιμετώπιση του συμβάντος.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η άσκηση ετοιμότητας διοργανώθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Fraport Greece, φορέα λειτουργίας και διαχείρισης του Αερολιμένα, ενώ συμμετείχαν και ειδικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας Και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το σενάριο αφορούσε έκνομες ενέργειες στις εγκαταστάσεις του Αερολιμένα και πιο συγκεκριμένα, την ύπαρξη βόμβας στις εγκαταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω άσκηση αποτέλεσε μέρος μιας σειράς δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Fraport Greece, αναφορικά με την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδιασμού ασφάλειας των 14 περιφερειακών αερολιμένων που διαχειρίζεται η εταιρία.