Skip to main content

Τον Ιούλιο εγκαινιάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Την έναρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, μέσω Μυτιλήνης, εντός του Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Εντός του Ιουλίου εγκαινιάζεται μια νέα γραμμή που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη μέσω της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη. Ανακοινώσεις θα υπάρξουν από τον ΟΛΘ σε συνεργασία με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη γραμμή» τόνισε ο υπουργός και παράλληλα, αναφέρθηκε στην έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Λήμνο και τη Μυτιλήνη αλλά και τη σύνδεση με τις Σποράδες.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε εγκαινιάσει 18 νέες γραμμές ενισχύοντας την σύνδεση της Ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, αυξήσαμε το κονδύλι των άγονων γραμμών από τα 90 εκατ. το 2019 στα 130 το 2020, και κατά την διάρκεια του 21-23 στα 138 εκατ. Αυτό έχει ενδυναμώσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ενώ είμαστε σε μια διαδικασία διαβούλευσης με την ΕΕ, έτσι ώστε να δρομολογήσουμε “πράσινα” πλοία στην ακτοπλοΐα, σύμφωνα βέβαια και με τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Λιμάνι “home port” το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πως η προσπάθεια για την αναβάθμιση της κρουαζιέρας ήδη αποδίδει καρπούς, χαρακτηρίζοντας ως «λιμάνι home port» το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

«Η στρατηγική μας για την αναβάθμιση της κρουαζιέρας ήδη αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι πλέον λιμάνι home port, με πολλά και σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία», δήλωσε.

Πηγή: thestival.gr