Skip to main content

HIGGS: Υποστηρίζοντας τους Ήρωες που βοηθούν την κοινωνία

Την πρώτη διεθνή crowd-funding εκστρατεία, με τίτλο Empowering Greek Heroes, ξεκίνησε στην πλατφόρμα Fundrazr, το HIGGS. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα δώσει την ευκαιρία σε 14 νεοσύστατες και μικρομεσαίες κοινωφελείς οργανώσεις – τους Ήρωες που υποστηρίζουν πλειάδα ευπαθών ομάδων στη χώρα μας – να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εργαλεία για να ενισχύσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο και να ανταποκριθούν καλύτερα στα κοινωνικά προβλήματα που επιδιώκουν να λύσουν.

Η εκστρατεία, η οποία έχει ως Υποστηρικτές τις εταιρείες Genesis Pharma και Nestle, έχει φτάσει στο 55% του στόχου της και απομένουν μόνο 9 ημέρες μέχρι τη λήξη της, την 1η Μαρτίου.

Δείτε το Βίντεο της Εκστρατείας και μπορείτε να στηρίξετε το HIGGS με μια δωρεά στο: https://fundrazr.com/EmpoweringGreekHeroes?ref=em_78Wtdd_ab_5a0WnJiiypj5a0WnJiiypj

Τι είναι όμως το HIGGS;

Mια κοινωφελής οργάνωση που ενισχύει ευάλωτες ομάδες, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς, οι άνθρωποι με αναπηρία, οι άποροι, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες, καθώς και την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος.

Πώς το καταφέρνει αυτό; Μέσα από την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, των Ηρώων που είναι πίσω από αυτές τις ομάδες του πληθυσμού. Μέσα από σεμινάρια, συμβουλευτική, εκδηλώσεις, διασύνδεση και επικοινωνία και έναν χώρο ανοιχτό για να ενεργοποιήσει αφανείς δυνάμεις της κοινωνίας μας και να φιλοξενήσει όλους όσους θέλουν να φέρουν μια αλλαγή στον κόσμο. Είτε κάνουν τα πρώτα τους βήματα, είτε έχουν πολλές δεκαετίες λειτουργίας.

Παράλληλα, το HIGGS συνεργάζεται με πλειάδα φορέων, για να συνδράμει στην βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της Κοινωνίας των Πολιτών, την αξιολόγηση των οργανώσεων και την λειτουργία τους με απόλυτη διαφάνεια. Από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τη Greenpeace και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», μέχρι το Ithaca Laundry, το Διαβάζω για τους Άλλους και τη Θετική Φωνή. Από την Κρήτη μέχρι την Καστοριά και από τη Χίο μέχρι την Πάτρα. Στους χώρους της υγείας, της εκπαίδευσης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της 3ης ηλικίας, του πολιτισμού, της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής πρόνοιας και τόσων άλλων.

Δημιουργήθηκε το 2015, με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και έως τώρα έχει υποστηρίξει πάνω από 130 μικρομεσαίες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν βοηθήσει πάνω από 150.000 συνανθρώπους μας, έχουν δημιουργήσει πάνω από 90 νέες θέσεις εργασίας και έχουν εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 3.000.000€.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, το HIGGS χρηματοδοτείται από κοινωφελή ιδρύματα, εταιρείες, θεσμικούς φορείς και ιδιώτες, χωρίς να έχει λάβει κρατική χρηματοδότηση.