Multimedia

100 ελληνικές στιγμές του 2014

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 13:58

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 100 χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ελληνική επικαιρότητα και καθημερινότητα της χρονιάς που φεύγει.

Επιμέλεια: Κατερίνα Κατσιδήμα, Κατερίνα Κοντίνη, Τατιάνα Μιχαηλίδου, Σταυρούλα Παπαβασιλείου, Μαρία Πετειναράκη, Ασημένια Πέτση

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Στιγμιότυπο από το 3ο φεστιβάλ χρωμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο στις 19 Οκτωβρίου 2014.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από το 3ο φεστιβάλ χρωμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο στις 19 Οκτωβρίου 2014.

POY2014 - ΦΤΧ - Νοέμβριος. Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας κατα την διάρκεια πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Σκουριές στο όρος Κάκκαβος στην Χαλκιδική, στις 23 Νοεμβρίου 2014.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας κατα την διάρκεια πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Σκουριές στο όρος Κάκκαβος στην Χαλκιδική, στις 23 Νοεμβρίου 2014.

POY2014 - ΦΤΧ - Δεκέμβριος. Πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου 2015, καθώς ο υποψήφιος με πρόταση της κυβέρνησης Σταύρος Δήμας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό ψήφων ώστε να εκλεγεί. Στιγμιότυπο από τα κυβερνητικά έδρανα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας (23 Δεκεμβρίου).
SOOC / Nick Paleologos

Πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου 2015, καθώς ο υποψήφιος με πρόταση της κυβέρνησης Σταύρος Δήμας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό ψήφων ώστε να εκλεγεί. Στιγμιότυπο από τα κυβερνητικά έδρανα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας (23 Δεκεμβρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούλιος. Μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια Πατρών, αντιδρούν μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών στα θερμοκήπια φράουλας της Μανωλάδας τον Απρίλιο του 2013. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουλίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας έκρινε αθώους όλων των κατηγοριών τον επιχειρηματία και έναν ακόμα κατηγορούμενο. Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, ο πρώτος για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 και 7 ετών αντίστοιχα, οι οποίες όμως έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.
SOOC / Menelaos Michalatos
Μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια Πατρών, αντιδρούν μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών στα θερμοκήπια φράουλας της Μανωλάδας τον Απρίλιο του 2013. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουλίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας έκρινε αθώους όλων των κατηγοριών τον επιχειρηματία και έναν ακόμα κατηγορούμενο. Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, ο πρώτος για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 και 7 ετών αντίστοιχα, οι οποίες όμως έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.
POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Μεγάλη καραμπόλα σημειώθηκε στις 5 Οκτωβρίου στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όταν νταλίκα προσέκρουσε σε πάνω από 30 αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα στο σημείο λόγω έργων. Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, ενώ τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Μεγάλη καραμπόλα σημειώθηκε στις 5 Οκτωβρίου στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όταν νταλίκα προσέκρουσε σε πάνω από 30 αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα στο σημείο λόγω έργων. Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, ενώ τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

POY2014 - ΦΤΧ - Φεβρουάριος. Στιγμιότυπο από το καρναβάλι της Πάτρας (2 Φεβρουαρίου).
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το καρναβάλι της Πάτρας (2 Φεβρουαρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Άφιξη της Lady Gaga στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 17 Σεπτεμβρίου, 2014.
SOOC / Menelaos Myrillas

Άφιξη της Lady Gaga στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 17 Σεπτεμβρίου, 2014.

POY2014 - ΦΤΧ - Νοέμβριος. Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα, στις 24 Νοεμβρίου 2014. Οι Σύροι πρόσφυγες βρίσκονταν σε απεργία πείνας, ζητώντας να τους δοθεί άσυλο και στέγη.  Όλοι τους είχαν κλείσει τα στόματά τους με μονωτικές ταινίες, καταγγέλλοντας αδράνεια από την πλευρά της Πολιτείας. 
Phasma / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα, στις 24 Νοεμβρίου 2014. Οι Σύροι πρόσφυγες βρίσκονταν σε απεργία πείνας, ζητώντας να τους δοθεί άσυλο και στέγη.  Όλοι τους είχαν κλείσει τα στόματά τους με μονωτικές ταινίες, καταγγέλλοντας αδράνεια από την πλευρά της Πολιτείας. 

POY2014 - ΦΤΧ - Νοέμβριος. Διαμαρτυρία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων.
SOOC / Nick Paleologos

Διαμαρτυρία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων.

POY2014 - ΦΤΧ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε την ώρα που έπαιζαν σε λούνα παρκ στο Ελληνικό. Τα δύο αδέλφια έπαιζαν, μέσα στη φουσκωτή μπάλα (φωτογραφία), σε πισίνα του πάρκου όταν ξαφνικά σηκώθηκε μπουρίνι και παρέσυρε τη μπάλα με τα παιδιά, τα οποία χτύπησαν σε άλλα αντικείμενα του πάρκου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε την ώρα που έπαιζαν σε λούνα παρκ στο Ελληνικό. Τα δύο αδέλφια έπαιζαν, μέσα στη φουσκωτή μπάλα (φωτογραφία), σε πισίνα του πάρκου όταν ξαφνικά σηκώθηκε μπουρίνι και παρέσυρε τη μπάλα με τα παιδιά, τα οποία χτύπησαν σε άλλα αντικείμενα του πάρκου.

POY2014 - ΦΤΧ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Κεραυνοί πάνω από τη λίμνη Βιστωνίδα και την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Παντανάσσας στο Πόρτο Λάγος, στη Βόρεια Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Παρασκευής.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Κεραυνοί πάνω από τη λίμνη Βιστωνίδα και την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Παντανάσσας στο Πόρτο Λάγος, στη Βόρεια Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Παρασκευής.

POY2014 - ΦΤΧ - Δεκέμβριος. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Δεκεμβρίου στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic», με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα με προορισμό την Αγκόνα. Tο μέγεθος της ναυτικής τραγωδίας παραμένει άγνωστο καθώς ο αριθμός των αγνοουμένων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος.
REUTERS / HODA EMAM

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Δεκεμβρίου στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic», με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα με προορισμό την Αγκόνα. Tο μέγεθος της ναυτικής τραγωδίας παραμένει άγνωστο καθώς ο αριθμός των αγνοουμένων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο σε στιγμιότυπο από το γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στο Προεδρικό Μέγαρο (20 Ιουνίου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο σε στιγμιότυπο από το γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στο Προεδρικό Μέγαρο (20 Ιουνίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Απρίλιος. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, στην οδό Ερμού (Απρίλιος 2014).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, στην οδό Ερμού (Απρίλιος 2014).

POY2014 - ΦΤΧ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Συνεργείο κατεβάζει τις ταμπέλες της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου τις αντικαταστήσει με το σήμα του νέου φορέα, ΝΕΡΙΤ (Απρίλιος).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΗΣ

Συνεργείο κατεβάζει τις ταμπέλες της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου τις αντικαταστήσει με το σήμα του νέου φορέα, ΝΕΡΙΤ (Απρίλιος).

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Μικρά κοράκια περιμένουν να τα ταΐσει η μητέρα τους, στη φωλιά τους στις όχθες της λίμνης Πλαστήρα (9 Ιουνίου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Μικρά κοράκια περιμένουν να τα ταΐσει η μητέρα τους, στη φωλιά τους στις όχθες της λίμνης Πλαστήρα (9 Ιουνίου).

POY2014 - ΦΤΧ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, μετά τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος (10 Απριλίου).
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, μετά τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος (10 Απριλίου).

POY2014 - ΦΤΧ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Το Γραφείο της Εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη (Απρίλιος 2014).
SOOC / Menelaos Myrillas

Το Γραφείο της Εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη (Απρίλιος 2014).

POY2014 - ΦΤΧ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Σκιέρ φτάνει στην κορυφή Σκολιό (2911μ.), δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και ψηλότερο σημείο της διαδρομής του 3ου Διεθνούς Αγώνα Ορειβατικού Σκι (Απρίλιος 2014). 
EUROKINISSI / SKIM.GR/ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Σκιέρ φτάνει στην κορυφή Σκολιό (2911μ.), δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και ψηλότερο σημείο της διαδρομής του 3ου Διεθνούς Αγώνα Ορειβατικού Σκι (Απρίλιος 2014). 

POY2014 - ΦΤΧ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, καθώς στον 72ο τελικό της διοργάνωσης συνέτριψε στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ ΠΑΟΚ με 4-1 και έφτασε τους 18 τίτλους.
ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, καθώς στον 72ο τελικό της διοργάνωσης συνέτριψε στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ ΠΑΟΚ με 4-1 και έφτασε τους 18 τίτλους.

POY2014 - ΦΤΧ - Νοέμβριος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας της 27ης Νοεμβρίου 2014.
SOOC / Socrates Baltagiannis

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας της 27ης Νοεμβρίου 2014.

POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Εργάτες ξεκουράζονται στη σκιά ενός σκάφους σε ναυπηγείο της Λέσβου τον Μάιο του 2014. Η έλλειψη κινήτρων, η μείωση του αριθμού των ταρσανάδων και των τεχνιτών, καθώς και οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απόσυρση των αλιευτικών σκαφών έχουν οδηγήσει, τα τελευταία χρόνια, την παραδοσιακή ελληνική τέχνη της ναυπηγικής σε παρακμή.
EPA / ORESTIS PANAGIOTOU

Εργάτες ξεκουράζονται στη σκιά ενός σκάφους σε ναυπηγείο της Λέσβου τον Μάιο του 2014. Η έλλειψη κινήτρων, η μείωση του αριθμού των ταρσανάδων και των τεχνιτών, καθώς και οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απόσυρση των αλιευτικών σκαφών έχουν οδηγήσει, τα τελευταία χρόνια, την παραδοσιακή ελληνική τέχνη της ναυπηγικής σε παρακμή.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του γιόρτασε στις 13 Απριλίου ο Ολυμπιακός, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Περίπου 30.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» γέμισαν το φαληρικό γήπεδο κι αποθέωσαν τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση του Ολυμπιακού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του γιόρτασε στις 13 Απριλίου ο Ολυμπιακός, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Περίπου 30.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» γέμισαν το φαληρικό γήπεδο κι αποθέωσαν τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του με μαχαίρι από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά (18 Σεπτεμβρίου). 
SOOC / Nick Paleologos / SOOC

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του με μαχαίρι από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά (18 Σεπτεμβρίου). 

POY2014 - ΦΤΧ - Νοέμβριος. Τουρίστες κοιτάζουν μέσα από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται παραταγμένοι έξω, κατά τη διάρκεια πορείας φοιτητών για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014. Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επί ποδός βρέθηκαν περίπου 7.000 αστυνομικοί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τουρίστες κοιτάζουν μέσα από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται παραταγμένοι έξω, κατά τη διάρκεια πορείας φοιτητών για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014. Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επί ποδός βρέθηκαν περίπου 7.000 αστυνομικοί.

POY2014 - ΦΤΧ - Δεκέμβριος. Συνέντευξη Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σχετικά με την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή του κόμματος Παύλου Χαϊκάλη εν όψει της ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (19 Δεκεμβρίου 2014). 
SOOC / Nick Paleologos

Συνέντευξη Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σχετικά με την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή του κόμματος Παύλου Χαϊκάλη εν όψει της ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (19 Δεκεμβρίου 2014). 

POY2014 - ΦΤΧ - Δεκέμβριος. Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, επί της οδού Μαραθωνοδρόμων στο Ψυχικό πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, την Παρασκευή στις 12 Δεκεμβρίου. 
SOOC / Nikos Libertas

Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, επί της οδού Μαραθωνοδρόμων στο Ψυχικό πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, την Παρασκευή στις 12 Δεκεμβρίου. 

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούλιος. Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 22 Ιουλίου. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς και να καταργήσει ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 22 Ιουλίου. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς και να καταργήσει ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.

POY2014 - ΦΤΧ - Νοέμβριος. Ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι τερματίζει πρώτος στον 32ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος έκανε ρεκόρ διαδρομής και αγώνα. Ο Kάντι τερμάτισε πρώτος διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 36 δεύτερα, ενώ δεύτερος ήταν ο Ρέιμον Μπετ. Ο 32ος Αυθεντικός - όπως μετονομάσθηκε ο Κλασικός - Μαραθώνιος Αθήνας ξεκίνησε στις 9 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα, με τη συμμετοχή αθλητών από 120 χώρες, περίπου 8.000 Ελλήνων και 5.000 ξένων δρομέων. Οι αθλητές έτρεξαν 42χλμ στην αυθεντική διαδρομή από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα  ολοκληρώθηκαν στις 5.30 το απόγευμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
SOOC / Nick Paleologos

Ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι τερματίζει πρώτος στον 32ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος έκανε ρεκόρ διαδρομής και αγώνα. Ο Kάντι τερμάτισε πρώτος διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 36 δεύτερα, ενώ δεύτερος ήταν ο Ρέιμον Μπετ. Ο 32ος Αυθεντικός - όπως μετονομάσθηκε ο Κλασικός - Μαραθώνιος Αθήνας ξεκίνησε στις 9 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα, με τη συμμετοχή αθλητών από 120 χώρες, περίπου 8.000 Ελλήνων και 5.000 ξένων δρομέων. Οι αθλητές έτρεξαν 42χλμ στην αυθεντική διαδρομή από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα  ολοκληρώθηκαν στις 5.30 το απόγευμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Με κλάματα μίλησε ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του αιτήματος για άρση της ασυλίας για οπλοκατοχή, την Τετάρτη, 7 Μαΐου. «Δεν θα σας διαβάσω τίποτα από αυτά που έχω γράψει. Ένα ερώτημα θα απευθύνω. Είχα πει στην ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι πολύ περήφανος. Είμαι λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο και αναγκάστηκα να αναλάβω την οικογένειά μου. Είμαι παντρεμένος με την ίδια γυναίκα από το 1988. Είμαι περήφανος για το γιό μου, που είναι 18 χρονών, για τα παιδιά μου. Τα βλέπω μία ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε "γιατί είσαι στη φυλακή" και δεν ξέρω τι να τους πω. Δεν έχω να τους πω τίποτα. Κάθομαι και τα κοιτάω», είπε ο κ. Μπούκουρας μέσα σε αναφιλητά.
EPA / YANNIS KOLESIDIS

Με κλάματα μίλησε ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του αιτήματος για άρση της ασυλίας για οπλοκατοχή, την Τετάρτη, 7 Μαΐου. «Δεν θα σας διαβάσω τίποτα από αυτά που έχω γράψει. Ένα ερώτημα θα απευθύνω. Είχα πει στην ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι πολύ περήφανος. Είμαι λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο και αναγκάστηκα να αναλάβω την οικογένειά μου. Είμαι παντρεμένος με την ίδια γυναίκα από το 1988. Είμαι περήφανος για το γιό μου, που είναι 18 χρονών, για τα παιδιά μου. Τα βλέπω μία ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε "γιατί είσαι στη φυλακή" και δεν ξέρω τι να τους πω. Δεν έχω να τους πω τίποτα. Κάθομαι και τα κοιτάω», είπε ο κ. Μπούκουρας μέσα σε αναφιλητά.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούλιος. Στιγμιότυπο από το Κέντρο Διανομής Ρεύματος της ΔΕΗ στην Λάρισα. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχώρησε στην προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στις αρχές του Ιουλίου, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Στιγμιότυπο από το Κέντρο Διανομής Ρεύματος της ΔΕΗ στην Λάρισα. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχώρησε στην προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στις αρχές του Ιουλίου, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

POY2014 - ΦΤΧ - Απρίλιος. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη (30 Απριλίου).
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη (30 Απριλίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Γέμισε αφρούς η πλατεία Συντάγματος το βράδυ της 25ης Μαΐου, καθώς ομάδα νεαρών έριξε μέσα στο σιντριβάνι άγνωστη ουσία, πιθανότατα απορρυπαντικό. Οι σαπουνάδες κάλυψαν μεγάλο μέρος της περιοχής, στην οποία, βρισκόταν και το εκλογικό κέντρο του Γ. Καμίνη.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Γέμισε αφρούς η πλατεία Συντάγματος το βράδυ της 25ης Μαΐου, καθώς ομάδα νεαρών έριξε μέσα στο σιντριβάνι άγνωστη ουσία, πιθανότατα απορρυπαντικό. Οι σαπουνάδες κάλυψαν μεγάλο μέρος της περιοχής, στην οποία, βρισκόταν και το εκλογικό κέντρο του Γ. Καμίνη.

POY2014 - ΦΤΧ - Νοέμβριος. Στιγμιότυπο από επεισόδια κατά την πορεία μνήμης για τα έξι χρόνια απο την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2014. Οι συγκεντρώσεις είχαν και τη μορφή συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από επεισόδια κατά την πορεία μνήμης για τα έξι χρόνια απο την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2014. Οι συγκεντρώσεις είχαν και τη μορφή συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Στιγμιότυπο από τα Αναστενάρια στην Αγία Ελένη Σερρών την 21η Μαΐου. Πρόκειται για είναι ένα ιδιότυπο λατρευτικό έθιμο που συνδέεται με την εορτή των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο εκστατικός χορός και η πυροβασία ανδρών και γυναικών οι οποίοι ονομάζονται αναστενάρηδες. Το ιστορικό του εθίμου αναφέρεται σε ένα θρύλο κατά τον οποίο η εκκλησία του χωριού Κωστί της Ανατολικής Θράκης, αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, πήρε φωτιά και οι κάτοικοι του χωριού, προσπαθώντας να σώσουν τις εικόνες και τα ιερά κειμήλια, μπήκαν μέσα στο φλεγόμενο Ναό και άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Διαπίστωσαν έπειτα ότι κανείς δεν είχε καεί ή τραυματιστεί. Το απέδωσαν στη χάρη του Αγίου κι από τότε τελούν το έθιμο αυτό.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από τα Αναστενάρια στην Αγία Ελένη Σερρών την 21η Μαΐου. Πρόκειται για είναι ένα ιδιότυπο λατρευτικό έθιμο που συνδέεται με την εορτή των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο εκστατικός χορός και η πυροβασία ανδρών και γυναικών οι οποίοι ονομάζονται αναστενάρηδες. Το ιστορικό του εθίμου αναφέρεται σε ένα θρύλο κατά τον οποίο η εκκλησία του χωριού Κωστί της Ανατολικής Θράκης, αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, πήρε φωτιά και οι κάτοικοι του χωριού, προσπαθώντας να σώσουν τις εικόνες και τα ιερά κειμήλια, μπήκαν μέσα στο φλεγόμενο Ναό και άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Διαπίστωσαν έπειτα ότι κανείς δεν είχε καεί ή τραυματιστεί. Το απέδωσαν στη χάρη του Αγίου κι από τότε τελούν το έθιμο αυτό.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούλιος. Την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου αναστάτωσε τον Ιούλιο ένας κροκόδειλος, που έκανε την εμφάνισή του στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών. Παρά τις προσπάθειες για αιχμαλώτισή του, ο Σήφης, όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, παραμένει ελεύθερος στην περιοχή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου αναστάτωσε τον Ιούλιο ένας κροκόδειλος, που έκανε την εμφάνισή του στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών. Παρά τις προσπάθειες για αιχμαλώτισή του, ο Σήφης, όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, παραμένει ελεύθερος στην περιοχή.
POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ψηφίζει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές την Κυριακή 18 Μαΐου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. 
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ψηφίζει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές την Κυριακή 18 Μαΐου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. 

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Μια γυναίκα περνά μπροστά από ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο, στην Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014.
SOOC / Paleologos Nick

Μια γυναίκα περνά μπροστά από ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο, στην Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούλιος. Αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον καταζητούμενο για τρομοκρατική δράση, Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος, στο κέντρο της Αθήνας (16 Ιουλίου). Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο που φέρει όπλο σε κατάστημα στη γωνία Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους. Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά δύο τουρίστες και ένας αστυνομικός. Σοβαρά τραυματίστηκε ο Μαζιώτης, ο οποίος χτυπήθηκε από σφαίρα στον δεξί ώμο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗΣ

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον καταζητούμενο για τρομοκρατική δράση, Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος, στο κέντρο της Αθήνας (16 Ιουλίου). Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο που φέρει όπλο σε κατάστημα στη γωνία Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους. Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά δύο τουρίστες και ένας αστυνομικός. Σοβαρά τραυματίστηκε ο Μαζιώτης, ο οποίος χτυπήθηκε από σφαίρα στον δεξί ώμο.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιανουάριος. Μέλη της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος συμμετέχουν στο Eid Milad-un-Nabi, τον εορτασμό της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ, στο κέντρο της Αθήνας (19 Ιανουαρίου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Μέλη της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος συμμετέχουν στο Eid Milad-un-Nabi, τον εορτασμό της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ, στο κέντρο της Αθήνας (19 Ιανουαρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Στιγμιότυπο από επίδειξη στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, στο πλαίσιο του Athens Flying Week 2014 (29 Σεπτεμβρίου). 
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Στιγμιότυπο από επίδειξη στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, στο πλαίσιο του Athens Flying Week 2014 (29 Σεπτεμβρίου). 

POY2014 - ΦΤΧ - Ιανουάριος. Στιγμιότυπο από σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, ημέρα που, σύμφωνα με έναν κάπως αυθαίρετο μαθηματικό τύπο -τον οποίο δεν αποδέχεται σχεδόν κανένας μαθηματικός- είναι η πιο καταθλιπτική της χρονιάς και αποκαλείται Μπλε Δευτέρα.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Στιγμιότυπο από σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, ημέρα που, σύμφωνα με έναν κάπως αυθαίρετο μαθηματικό τύπο -τον οποίο δεν αποδέχεται σχεδόν κανένας μαθηματικός- είναι η πιο καταθλιπτική της χρονιάς και αποκαλείται Μπλε Δευτέρα.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιανουάριος. Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά οι 16 μετανάστες, από το Αφγανιστάν και τη Συρία, που διασώθηκαν μετά το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου στις 20 του ίδιου μήνα. Συνολικά πνίγηκαν 9 παιδιά και 3 γυναίκες. Η Διεθνής Αμνηστία έπειτα από μαρτυρίες διασωθέντων αναφορικά με τις επιχειρήσεις απώθησης ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό, καλώντας τις ελληνικές αρχές «να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους».  
SOOC / Menelaos Myrillas

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά οι 16 μετανάστες, από το Αφγανιστάν και τη Συρία, που διασώθηκαν μετά το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου στις 20 του ίδιου μήνα. Συνολικά πνίγηκαν 9 παιδιά και 3 γυναίκες. Η Διεθνής Αμνηστία έπειτα από μαρτυρίες διασωθέντων αναφορικά με τις επιχειρήσεις απώθησης ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό, καλώντας τις ελληνικές αρχές «να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους».  

POY2014 - ΦΤΧ - Ιανουάριος. Αντίσκηνο στο οποίο φιλοξενούνταν σεισμόπληκτοι στην Κεφαλονιά, καθώς προσωρινά μη κατοικήσιμα κρίθηκαν τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που ελέγχθηκαν. Εκτεταμένες ήταν οι ζημιές από τον σεισμό μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί στις 26 Ιανουαρίου. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντίσκηνο στο οποίο φιλοξενούνταν σεισμόπληκτοι στην Κεφαλονιά, καθώς προσωρινά μη κατοικήσιμα κρίθηκαν τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που ελέγχθηκαν. Εκτεταμένες ήταν οι ζημιές από τον σεισμό μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί στις 26 Ιανουαρίου. 

POY2014 - ΦΤΧ - Ιανουάριος. Αστυνομικοί φρουρούν το χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο επισκέπτονταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (9 Ιανουαρίου).
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Αστυνομικοί φρουρούν το χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο επισκέπτονταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (9 Ιανουαρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Ο εργάτης Βασίλης Σαροσαββίδης, 55 χρονών, στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο Καρδιάς, κοντά στην πόλη της Πτολεμαϊδας. Στη λεκάνη που εκτείνεται από τη Φλώρινα μέχρι την Πτολεμαϊδα είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο λιγνιτικό κοίτασμα που διαθέτει η χώρα μας. Το λιγνιτικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Κατέχει τη 2η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ και την 6η θέση παγκοσμίως.
EPA / YANNIS KOLESIDIS

Ο εργάτης Βασίλης Σαροσαββίδης, 55 χρονών, στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο Καρδιάς, κοντά στην πόλη της Πτολεμαϊδας. Στη λεκάνη που εκτείνεται από τη Φλώρινα μέχρι την Πτολεμαϊδα είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο λιγνιτικό κοίτασμα που διαθέτει η χώρα μας. Το λιγνιτικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Κατέχει τη 2η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ και την 6η θέση παγκοσμίως.

POY2014 - ΦΤΧ – Οκτώβριος . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (κέντρο), ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος (δεξιά) και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος (αριστερά) συνομιλούν με στρατιώτες που συμμετέχουν στην τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2014» που διεξήχθη στο πεδίο βολής «Αετός» της Αλεξανδρούπολης (2 Οκτωβρίου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (κέντρο), ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος (δεξιά) και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος (αριστερά) συνομιλούν με στρατιώτες που συμμετέχουν στην τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2014» που διεξήχθη στο πεδίο βολής «Αετός» της Αλεξανδρούπολης (2 Οκτωβρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Φεβρουάριος. Μία κούκλα είναι κρεμασμένη στον τοίχο πάνω από ένα παράθυρο, σε ένα από τα διαμερίσματα των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τον Φεβρουάριο. Το συγκρότημα πολυκατοικιών, που έχει ακόμα τα σημάδια από τις σφαίρες των Δεκεμβριανών του 1944 και έχει απειληθεί με κατεδάφιση, είχε καλυφθεί με ένα τεράστιο πανί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Μία κούκλα είναι κρεμασμένη στον τοίχο πάνω από ένα παράθυρο, σε ένα από τα διαμερίσματα των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τον Φεβρουάριο. Το συγκρότημα πολυκατοικιών, που έχει ακόμα τα σημάδια από τις σφαίρες των Δεκεμβριανών του 1944 και έχει απειληθεί με κατεδάφιση, είχε καλυφθεί με ένα τεράστιο πανί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Δύο άνδρες παίζουν τάβλι με φόντο γκράφιτι σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας (21 Ιουνίου).
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Δύο άνδρες παίζουν τάβλι με φόντο γκράφιτι σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας (21 Ιουνίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Γκράφιτι αφιερωμένο στον «σκύλο - διαδηλωτή» της Αθήνας, τον «Λουκάνικο» κοσμεί πλέον την περιοχή του Ψυρρή (20 Οκτωβρίου). Ο σκύλος έγινε διάσημος για την παρουσία του στις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, γαβγίζοντας συχνά κατά των ανδρών των ΜΑΤ. Τον Οκτώβριο, με αφορμή την είδηση του θανάτου του, δημοσιεύτηκαν γι
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γκράφιτι αφιερωμένο στον «σκύλο - διαδηλωτή» της Αθήνας, τον «Λουκάνικο» κοσμεί πλέον την περιοχή του Ψυρρή (20 Οκτωβρίου). Ο σκύλος έγινε διάσημος για την παρουσία του στις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, γαβγίζοντας συχνά κατά των ανδρών των ΜΑΤ. Τον Οκτώβριο, με αφορμή την είδηση του θανάτου του, δημοσιεύτηκαν γι' αυτόν δεκάδες αφιερώματα στα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη.

POY2014 - ΦΤΧ - Αύγουστος. Στιγμιότυπο από την παραλία της Χιλιαδού στην Εύβοια, τον Αύγουστο.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από την παραλία της Χιλιαδού στην Εύβοια, τον Αύγουστο.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Άτομο με τατουάζ ζωγραφισμένα στα χέρια και στην πλάτη φωτογραφίζεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη (26 Ιουνίου). 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Άτομο με τατουάζ ζωγραφισμένα στα χέρια και στην πλάτη φωτογραφίζεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη (26 Ιουνίου). 

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν LGBT οργανώσεις με αφορμή τη ψηφοφορία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή (5 Σεπτεμβρίου). Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο «δεν καλύπτει τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων, την ώρα που η ρατσιστική βία βρίσκει ολοένα και περισσότερη νομιμοποίηση».
SOOC / Menelaos Myrillas

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν LGBT οργανώσεις με αφορμή τη ψηφοφορία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή (5 Σεπτεμβρίου). Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο «δεν καλύπτει τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων, την ώρα που η ρατσιστική βία βρίσκει ολοένα και περισσότερη νομιμοποίηση».

POY2014 - ΦΤΧ - Δεκέμβριος. Επεισόδια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης για τον 22χρονο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στην Αθήνα, στις 2 Δεκεμβρίου 2014.
SOOC / Frangiskos Samsas

Επεισόδια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης για τον 22χρονο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στην Αθήνα, στις 2 Δεκεμβρίου 2014.

POY2014 - ΦΤΧ - Αύγουστος. Στιγμιότυπο από καλοκαιρινή απόδραση στην Πάτμο, τον Αύγουστο.
FOSPHOTOS / Giannis Papanikos

Στιγμιότυπο από καλοκαιρινή απόδραση στην Πάτμο, τον Αύγουστο.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Οξύτατη φρασεολογία και προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη της Ν.Δ. χαρακτήρισαν την ομιλία του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου (δεξιά) στην Βουλή για την άρση της ασυλίας του (4 Ιουνίου). «Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμία δικαιοσύνη», ισχυρίσθηκε και κάλεσε «τους ψηφοφόρους να δώσουν τον αγώνα τον καλό για να πέσει αυτή η αντεθνική κυβέρνηση», ενώ έκανε λόγο για «χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Οξύτατη φρασεολογία και προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη της Ν.Δ. χαρακτήρισαν την ομιλία του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου (δεξιά) στην Βουλή για την άρση της ασυλίας του (4 Ιουνίου). «Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμία δικαιοσύνη», ισχυρίσθηκε και κάλεσε «τους ψηφοφόρους να δώσουν τον αγώνα τον καλό για να πέσει αυτή η αντεθνική κυβέρνηση», ενώ έκανε λόγο για «χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά».

POY2014 - ΦΤΧ - Αύγουστος. Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε ένα πρωί του Αυγούστου τους λουόμενους στην παραλία της Γάγκου στη Σάμο. Η μικρή φώκια, που τους προηγούμενους μήνες παρουσιαζόταν σε διάφορες περιοχές του νησιού, εθεάθη για πρώτη φορά ξαπλωμένη σε… σεζλόνγκ. Ο φωτογραφικός φακός του naftemporiki.gr κατέγραψε τη φώκια «Αργυρώ», που έγινε η μασκότ του νησιού, να απολαμβάνει τη σαμιώτικη φιλοξενία πάνω σε μία ξαπλώστρα, σκορπίζοντας χαμόγελα στους κατοίκους και τους τουρίστες.
NAFTEMPORIKI.GR

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε ένα πρωί του Αυγούστου τους λουόμενους στην παραλία της Γάγκου στη Σάμο. Η μικρή φώκια, που τους προηγούμενους μήνες παρουσιαζόταν σε διάφορες περιοχές του νησιού, εθεάθη για πρώτη φορά ξαπλωμένη σε… σεζλόνγκ. Ο φωτογραφικός φακός του naftemporiki.gr κατέγραψε τη φώκια «Αργυρώ», που έγινε η μασκότ του νησιού, να απολαμβάνει τη σαμιώτικη φιλοξενία πάνω σε μία ξαπλώστρα, σκορπίζοντας χαμόγελα στους κατοίκους και τους τουρίστες.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Ο Γιώργος Σαμαράς σχηματίζει με τα χέρια του μια καρδία, καθώς πανηγυρίζει για το γκολ που σημείωσε με πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με την Ακτή Ελεφαντοστού, χαρίζοντας στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (25 Ιουνίου). Η πορεία της εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας σταμάτησε στην φάση των «16» από την Κόστα Ρίκα στη διαδικασία των πέναλτι.
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Γιώργος Σαμαράς σχηματίζει με τα χέρια του μια καρδία, καθώς πανηγυρίζει για το γκολ που σημείωσε με πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με την Ακτή Ελεφαντοστού, χαρίζοντας στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (25 Ιουνίου). Η πορεία της εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας σταμάτησε στην φάση των «16» από την Κόστα Ρίκα στη διαδικασία των πέναλτι.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Στιγμιότυπο από τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ την Κυριακή, 8 Ιουνίου, κατά την οποία αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο. 
AΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στιγμιότυπο από τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ την Κυριακή, 8 Ιουνίου, κατά την οποία αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο. 

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Στιγμιότυπο από την διεθνή συνέλευση μαρτύρων του Ιεχωβά στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου Αθηνών, στο Μαρούσι, την Κυριακή, 29 Ιουνίου. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και από άλλες 50 χώρες λαμβάνουν μέρος στην τριήμερη Διεθνή Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο ΟΑΚΑ.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Στιγμιότυπο από την διεθνή συνέλευση μαρτύρων του Ιεχωβά στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου Αθηνών, στο Μαρούσι, την Κυριακή, 29 Ιουνίου. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και από άλλες 50 χώρες λαμβάνουν μέρος στην τριήμερη Διεθνή Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο ΟΑΚΑ.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Στιγμιότυπο από την παράσταση «East Shadow» του Γίρζι Κίλιαν που ανέβηκε στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο.
EUROKINISSI / ΦΥΛΑΚΤΟΥ ΕΥΗ

Στιγμιότυπο από την παράσταση «East Shadow» του Γίρζι Κίλιαν που ανέβηκε στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο.

POY2014 - ΦΤΧ - Αύγουστος. Ο Ashkan Najafi από το Ιράν αποκαλύπτει τις πληγές που προκλήθηκαν από χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους (20 Αυγούστου). Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ashkan, στις 7 Αυγούστου όταν επέστρεφε από τη δουλειά του τον πλησίασαν τρεις άντρες γύρω στα 28-30 και τον ρώτησαν από πού είναι. Όταν απάντησε «από το Ιράν», οι δύο από τους τρεις τον χτύπησαν με μπουνιές και έπειτα ξεκίνησαν να τον χτυπούν με αιχμηρό αντικείμενο. Ο Ashkan δέχθηκε 16 μαχαιριές στο σώμα του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Ashkan Najafi από το Ιράν αποκαλύπτει τις πληγές που προκλήθηκαν από χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους (20 Αυγούστου). Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ashkan, στις 7 Αυγούστου όταν επέστρεφε από τη δουλειά του τον πλησίασαν τρεις άντρες γύρω στα 28-30 και τον ρώτησαν από πού είναι. Όταν απάντησε «από το Ιράν», οι δύο από τους τρεις τον χτύπησαν με μπουνιές και έπειτα ξεκίνησαν να τον χτυπούν με αιχμηρό αντικείμενο. Ο Ashkan δέχθηκε 16 μαχαιριές στο σώμα του.

POY2014 - ΦΤΧ - Αύγουστος. Άποψη του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου Σχοινιά (13 Αυγούστου), δέκα χρόνια μετά από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι περισσότερες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Άποψη του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου Σχοινιά (13 Αυγούστου), δέκα χρόνια μετά από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι περισσότερες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. «Καλλιτεχνική παρέμβαση» κάτω από ταμπέλα στην οδό Πρωτογένους στου Ψυρρή.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

«Καλλιτεχνική παρέμβαση» κάτω από ταμπέλα στην οδό Πρωτογένους στου Ψυρρή.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούλιος. Κάτοικος βοηθάει στην κατάσβεση φωτιάς που καίει δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Κερατέας, το Σάββατο 12 Ιουλίου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τρία διαφορετικά σημεία, κάτι που δημιούργησε υπόνοιες για εμπρησμό, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Τέθηκε υπό έλεγχο μία ημέρα αργότερα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κάτοικος βοηθάει στην κατάσβεση φωτιάς που καίει δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Κερατέας, το Σάββατο 12 Ιουλίου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τρία διαφορετικά σημεία, κάτι που δημιούργησε υπόνοιες για εμπρησμό, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Τέθηκε υπό έλεγχο μία ημέρα αργότερα.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. O απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (αριστερά) και ο αντικαταστάτης του, Γκίκας Χαρδούβελης σε στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών στις 10 Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός προχώρησε τον Ιούνιο σε ανασχηματισμό και κατά τα φαινόμενα, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, προέκυψε με οδηγό το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

O απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (αριστερά) και ο αντικαταστάτης του, Γκίκας Χαρδούβελης σε στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών στις 10 Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός προχώρησε τον Ιούνιο σε ανασχηματισμό και κατά τα φαινόμενα, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, προέκυψε με οδηγό το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου.

POY2014 - ΦΤΧ - Απρίλιος. Εκατοντάδες πολίτες απ΄ όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν στα Σφακιά στις 27 Απριλίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προγραμματισμένη υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, στο πλοίο MV Cape Ray. Πλήθος κόσμου επιβιβάστηκε στο καράβι «Δασκαλογιάννης», που μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά, και το σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ανοίχτηκαν στη θαλάσσια περιοχή στα 3-5 μίλια από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων, σχηματίζοντας μία θαλάσσια αλυσίδα.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Εκατοντάδες πολίτες απ΄ όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν στα Σφακιά στις 27 Απριλίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προγραμματισμένη υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, στο πλοίο MV Cape Ray. Πλήθος κόσμου επιβιβάστηκε στο καράβι «Δασκαλογιάννης», που μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά, και το σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ανοίχτηκαν στη θαλάσσια περιοχή στα 3-5 μίλια από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων, σχηματίζοντας μία θαλάσσια αλυσίδα.

POY2014 - ΦΤΧ - ΜΑΡΤΙΟΣ. Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη που πραγματοποίησαν τον Μάρτιο, εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. 
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη που πραγματοποίησαν τον Μάρτιο, εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. 

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Στιγμιότυπο από την παράσταση με φωτιές «Dark Angel» του φεστιβάλ «Tο μικρό Παρίσι των Αθηνών», στην πλατεία του Αγίου Παύλου, στην Αθήνα (11 Οκτωβρίου).
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από την παράσταση με φωτιές «Dark Angel» του φεστιβάλ «Tο μικρό Παρίσι των Αθηνών», στην πλατεία του Αγίου Παύλου, στην Αθήνα (11 Οκτωβρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Κούρδοι που ζουν στην Αθήνα πραγματοποίησαν στις 9 Οκτωβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης, για τους περισσότερους από 200.000 Κούρδους της Συρίας που έχουν εγκαταλείψει το Κομπάνι που πολιορκούνταν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ζητώντας καταφύγιο στα σύνορα της Τουρκίας. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κούρδοι που ζουν στην Αθήνα πραγματοποίησαν στις 9 Οκτωβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης, για τους περισσότερους από 200.000 Κούρδους της Συρίας που έχουν εγκαταλείψει το Κομπάνι που πολιορκούνταν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ζητώντας καταφύγιο στα σύνορα της Τουρκίας. 

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Ροζ φως λούζει το διάσημο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ομπρέλες» που κοσμεί την παραλία της Θεσσαλονίκης (21 Οκτωβρίου). Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και πρόκειται για πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΑΕΛΙΑ (Αγάπη - Ελπίδα - Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση).
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Ροζ φως λούζει το διάσημο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ομπρέλες» που κοσμεί την παραλία της Θεσσαλονίκης (21 Οκτωβρίου). Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και πρόκειται για πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΑΕΛΙΑ (Αγάπη - Ελπίδα - Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση).

POY2014 - ΦΤΧ - Φεβρουάριος. Ρομά από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ρομά από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.
POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Στιγμιότυπο από την Παλαιά Κοκκινία του Πειραιά στις 24 Οκτωβρίου, ύστερα από τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε εκείνη την ημέρα. Από την νεροποντή προκλήθηκαν προβλήματα σε 10 δήμους και από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν 250 με 300 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού, ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από την Παλαιά Κοκκινία του Πειραιά στις 24 Οκτωβρίου, ύστερα από τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε εκείνη την ημέρα. Από την νεροποντή προκλήθηκαν προβλήματα σε 10 δήμους και από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν 250 με 300 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού, ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.

POY2014 - ΦΤΧ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες κέρδισε το γιγάντιο περιστέρι της Ειρήνης που έφτιαξαν χρησιμοποιώντας περίπου 280.000 χάρτινα καραβάκια μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, τον Απρίλιο. Το γιγάντιο χάρτινο περιστέρι της ειρήνης που κατέλαβε έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευάστηκε στο Καλλιμάρμαρο, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που διοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 45.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες κέρδισε το γιγάντιο περιστέρι της Ειρήνης που έφτιαξαν χρησιμοποιώντας περίπου 280.000 χάρτινα καραβάκια μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, τον Απρίλιο. Το γιγάντιο χάρτινο περιστέρι της ειρήνης που κατέλαβε έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευάστηκε στο Καλλιμάρμαρο, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που διοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 45.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας.

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Η Αμαλ Αλαμουντίν στην Αθήνα, λίγο πριν τη συνάντησή της με τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, στις 14 Οκτωβρίου 2014.Η δικηγόρος επισκέφθηκε την Αθήνα με δύο ακόμη Βρετανούς νομικούς για να προσφέρει στην κυβέρνηση νομικές συμβουλές για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. 
SOOC / Nikos Libertas

Η Αμαλ Αλαμουντίν στην Αθήνα, λίγο πριν τη συνάντησή της με τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, στις 14 Οκτωβρίου 2014.Η δικηγόρος επισκέφθηκε την Αθήνα με δύο ακόμη Βρετανούς νομικούς για να προσφέρει στην κυβέρνηση νομικές συμβουλές για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούλιος. Ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος (αριστερά) και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας φωτογραφίζονται στο πιλοτήριο ενός πυροσβεστικού αεροπλάνου Καναντέρ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών στην Ελευσίνα, στις 11 Ιουλίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος (αριστερά) και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας φωτογραφίζονται στο πιλοτήριο ενός πυροσβεστικού αεροπλάνου Καναντέρ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών στην Ελευσίνα, στις 11 Ιουλίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

POY2014 - ΦΤΧ - Φεβρουάριος. Ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης φωτογραφίζει με τη φωτογραφική μηχανή του φωτορεπόρτερ της Eurokinissi, Γιώργου Κονταρίνη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή στις 12 Φεβρουαρίου.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης φωτογραφίζει με τη φωτογραφική μηχανή του φωτορεπόρτερ της Eurokinissi, Γιώργου Κονταρίνη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή στις 12 Φεβρουαρίου.

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. O Γιάννης Αντετοκούνμπο σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας μπάσκετ με τη Σερβία στο πλαίσιο της 2ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Η «γαλανόλευκη» που γοήτευσε τους πάντες με τις εμφανίσεις της στην φάση των ομίλων (5Χ5), βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα σε άμυνα και επίθεση και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας των «πλάβι» ηττήθηκε με 90-72 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά (7 Σεπτεμβρίου).
EPA / JUAN CARLOS HIDALGO

O Γιάννης Αντετοκούνμπο σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας μπάσκετ με τη Σερβία στο πλαίσιο της 2ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Η «γαλανόλευκη» που γοήτευσε τους πάντες με τις εμφανίσεις της στην φάση των ομίλων (5Χ5), βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα σε άμυνα και επίθεση και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας των «πλάβι» ηττήθηκε με 90-72 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά (7 Σεπτεμβρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Μάρτιος. Αστυνομικοί απομακρύνουν απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, ενώ πραγματοποιούσε διαμαρτυρία με συναδέλφους της έξω από το υπουργείο, την Τετάρτη 26 Μαρτίου.
EPA / YANNIS KOLESIDIS

Αστυνομικοί απομακρύνουν απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, ενώ πραγματοποιούσε διαμαρτυρία με συναδέλφους της έξω από το υπουργείο, την Τετάρτη 26 Μαρτίου.

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο, αποκαλύφθηκαν τον Σεπτέμβριο στον τύμβο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης. Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας (φωτογραφία) σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει μέρος. 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο, αποκαλύφθηκαν τον Σεπτέμβριο στον τύμβο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης. Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας (φωτογραφία) σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει μέρος. 

POY2014 - ΦΤΧ - Φεβρουάριος. Ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει έναν μορφασμό της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον καθώς συνομιλεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, τον Φεβρουάριο.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει έναν μορφασμό της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον καθώς συνομιλεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, τον Φεβρουάριο.

POY2014 - ΦΤΧ - Φεβρουάριος. Παρέλαση κουδουνοφόρων από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της δράσης για τα έθιμα της κωδωνοφορίας στον ευρωπαϊκό χώρο «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού», του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας - Θράκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Παρέλαση κουδουνοφόρων από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της δράσης για τα έθιμα της κωδωνοφορίας στον ευρωπαϊκό χώρο «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού», του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας - Θράκης.

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Ρομά έχουν ανάψει φωτιές στο ύψος του Νομισματοκοπείου στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς εκείνη την ημέρα ήταν προγραμματισμένη η κατεδάφιση 12 παραπηγμάτων στον καταυλισμό τους. Από το προηγούμενο βράδυ κάτοικοι του καταυλισμού έβαζαν φωτιές σε λάστιχα, ενώ το πρωί έστησαν οδοφράγματα στη Μεσογείων. Οι Ρομά, που κατοικούσαν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αρνούνταν να αποχωρήσουν και να εγκατασταθούν στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα. Η εντολή για την κατεδάφιση είχε δοθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής, βάσει δικαστικής απόφασης. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ρομά έχουν ανάψει φωτιές στο ύψος του Νομισματοκοπείου στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς εκείνη την ημέρα ήταν προγραμματισμένη η κατεδάφιση 12 παραπηγμάτων στον καταυλισμό τους. Από το προηγούμενο βράδυ κάτοικοι του καταυλισμού έβαζαν φωτιές σε λάστιχα, ενώ το πρωί έστησαν οδοφράγματα στη Μεσογείων. Οι Ρομά, που κατοικούσαν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αρνούνταν να αποχωρήσουν και να εγκατασταθούν στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα. Η εντολή για την κατεδάφιση είχε δοθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής, βάσει δικαστικής απόφασης. 

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Το περίπτερο του CERN στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, ενημερώθηκε για επιτεύγματα στις νέες τεχνολογίες και επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα μεγάλη «αιμορραγία» επιστημονικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης.
FOSPHOTOS / Giannis Papanikos

Το περίπτερο του CERN στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, ενημερώθηκε για επιτεύγματα στις νέες τεχνολογίες και επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα μεγάλη «αιμορραγία» επιστημονικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης.

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Στιγμιότυπο από εκδήλωση της Βρετανικής πρεσβείας για την επέτειο των 150 χρόνων από την γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου (26 Σεπτεμβρίου). Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη Τζον Κίτμερ στην Αθήνα για τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό, τίμησε με την παρουσία του ο ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος συνδέεται με οικογενειακούς δεσμούς με την οικογένεια του Ελ. Βενιζέλου, και φύτεψε μία αμυγδαλιά στο κήπο της Βρετανικής πρεσβείας.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από εκδήλωση της Βρετανικής πρεσβείας για την επέτειο των 150 χρόνων από την γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου (26 Σεπτεμβρίου). Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη Τζον Κίτμερ στην Αθήνα για τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό, τίμησε με την παρουσία του ο ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος συνδέεται με οικογενειακούς δεσμούς με την οικογένεια του Ελ. Βενιζέλου, και φύτεψε μία αμυγδαλιά στο κήπο της Βρετανικής πρεσβείας.

POY2014 - ΦΤΧ - Σεπτέμβριος. Συντρίμμια έχουν απομείνει σε περισσότερα από 50 σπίτια στο χωριό Ροπωτό του νομού Τρικάλων λόγω των κατολισθητικών φαινομένων. To Ροπωτό, παρά τα προβλήματα κατολισθήσεων που επικρατούν στην περιοχή, δεν είχε συμπεριληφθεί στις περιπτώσεις απαλλαγής ή μειωμένης καταβολής του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τη σχετική λίστα της απόφασης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (12 Σεπτεμβρίου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Συντρίμμια έχουν απομείνει σε περισσότερα από 50 σπίτια στο χωριό Ροπωτό του νομού Τρικάλων λόγω των κατολισθητικών φαινομένων. To Ροπωτό, παρά τα προβλήματα κατολισθήσεων που επικρατούν στην περιοχή, δεν είχε συμπεριληφθεί στις περιπτώσεις απαλλαγής ή μειωμένης καταβολής του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τη σχετική λίστα της απόφασης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (12 Σεπτεμβρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Δεκέμβριος. Στιγμιότυπο από τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, 7 Δεκεμβρίου 2014.
SOOC / Nick Paleologos

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, 7 Δεκεμβρίου 2014.

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Στιγμιότυπο από το Legion Run, στο Σοφικό Κορινθίας. Χιλιάδες άτομα βρέθηκαν την Κυριακή στο ‘The Ranch’ για να συμμετάσχουν στον αγώνα πέντε χιλιομέτρων ανώμαλου δρόμου με τεχνητά εμπόδια. Oι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σκαρφαλώσουν πάνω από τοίχους, να συρθούν μέσα σε λάσπη και κάτω από συρματόπλεγμα, να κάνουν αναρρίχηση και να περάσουν μέσα από δεξαμενές με πάγο και νερό, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το Legion Run, στο Σοφικό Κορινθίας. Χιλιάδες άτομα βρέθηκαν την Κυριακή στο ‘The Ranch’ για να συμμετάσχουν στον αγώνα πέντε χιλιομέτρων ανώμαλου δρόμου με τεχνητά εμπόδια. Oι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σκαρφαλώσουν πάνω από τοίχους, να συρθούν μέσα σε λάσπη και κάτω από συρματόπλεγμα, να κάνουν αναρρίχηση και να περάσουν μέσα από δεξαμενές με πάγο και νερό, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους.

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Ένας άνδρας περνά μπροστά από ένα γκράφιτι σε τοίχο της Θεσσαλονίκης (30 Οκτωβρίου).
SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Ένας άνδρας περνά μπροστά από ένα γκράφιτι σε τοίχο της Θεσσαλονίκης (30 Οκτωβρίου).

POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Στιγμιότυπο από το πρώτο παγκόσμιο «cat show» που διεξήχθη στις 10 και 11 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με... προσκεκλημένες περίπου 200 γάτες από 16 χώρες του κόσμου από σπάνιες καθαρόαιμες φυλές, αλλά και γάτες σπιτιού που διαγωνίστηκαν στη δική τους κατηγορία. 
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από το πρώτο παγκόσμιο «cat show» που διεξήχθη στις 10 και 11 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με... προσκεκλημένες περίπου 200 γάτες από 16 χώρες του κόσμου από σπάνιες καθαρόαιμες φυλές, αλλά και γάτες σπιτιού που διαγωνίστηκαν στη δική τους κατηγορία. 

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούλιος. Πανό διαμαρτυρίας, που γράφει «Πετρέλαιο και τουρισμός δεν πάνε μαζί!», τοποθέτησαν ακτιβιστές της Greenpeace στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, την Τρίτη 8 Ιουλίου. Το πλοίο σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior, έφτασε λίγες ημέρες μετά στο Ιόνιο, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, που σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και το κλίμα του πλανήτη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / GREENPEACE/Richard Day

Πανό διαμαρτυρίας, που γράφει «Πετρέλαιο και τουρισμός δεν πάνε μαζί!», τοποθέτησαν ακτιβιστές της Greenpeace στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, την Τρίτη 8 Ιουλίου. Το πλοίο σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior, έφτασε λίγες ημέρες μετά στο Ιόνιο, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, που σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και το κλίμα του πλανήτη.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιούνιος. Τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ στις 20 Ιουνίου.
SOOC / Nick Paleologos

Τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ στις 20 Ιουνίου.

POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Αίθουσα πρώην δημοτικού σχολείου στη Δροσιά, το οποίο συγχωνεύτηκε και μεταφέρθηκε το 2013 σε μεγαλύτερο ενοικιαζόμενο κτήριο. Ένα χρόνο μετά, οι εγκαταστάσεις παρουσιάζουν εικόνα καταστροφής από την εγκατάλειψη και τους βανδαλισμούς.
PHASMA / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αίθουσα πρώην δημοτικού σχολείου στη Δροσιά, το οποίο συγχωνεύτηκε και μεταφέρθηκε το 2013 σε μεγαλύτερο ενοικιαζόμενο κτήριο. Ένα χρόνο μετά, οι εγκαταστάσεις παρουσιάζουν εικόνα καταστροφής από την εγκατάλειψη και τους βανδαλισμούς.

POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων, Σκα Κέλλερ, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τότε υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, σε στιγμιότυπο λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου στο Ευρωκοινοβούλιο.
EPA / OLIVIER HOSLET

Η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων, Σκα Κέλλερ, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τότε υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, σε στιγμιότυπο λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου στο Ευρωκοινοβούλιο.

POY2014 - ΦΤΧ - Μάιος . Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου χαιρετά τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εκλογών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, στο εκλογικό της κέντρο, στην πλατεία Κοραή, την Κυριακή 18 Μαΐου. Η κ. Δούρου επικράτησε τελικά του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 25 Μαΐου, με 23,8%.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου χαιρετά τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εκλογών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, στο εκλογικό της κέντρο, στην πλατεία Κοραή, την Κυριακή 18 Μαΐου. Η κ. Δούρου επικράτησε τελικά του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 25 Μαΐου, με 23,8%.

POY2014 - ΦΤΧ - Ιανουάριος. Εκδήλωση-φόρος τιμής στον Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, διοργανώθηκε ανήμερα της συμπλήρωσης των δύο χρόνων από το θάνατό του (24 Ιανουαρίου), με προβολή του ντοκιμαντέρ «Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη» στην πλατεία Συντάγματος.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Εκδήλωση-φόρος τιμής στον Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, διοργανώθηκε ανήμερα της συμπλήρωσης των δύο χρόνων από το θάνατό του (24 Ιανουαρίου), με προβολή του ντοκιμαντέρ «Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη» στην πλατεία Συντάγματος.

POY2014 - ΦΤΧ - Αύγουστος. Την 8η θέση κατέλαβαν στον τελικό των 3μ. Συγχρονισμένων Καταδύσεων οι Στέφανος Παπαρούνας και Μιχάλης Φαφαλής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του Βερολίνου, τον Αύγουστο. 
EPA / HANNIBAL HANSCHKE

Την 8η θέση κατέλαβαν στον τελικό των 3μ. Συγχρονισμένων Καταδύσεων οι Στέφανος Παπαρούνας και Μιχάλης Φαφαλής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του Βερολίνου, τον Αύγουστο. 

POY2014 - ΦΤΧ - Οκτώβριος. Τελετή ανύψωσης της σημαίας στο βράχο της Ακρόπολης για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας απο την Γερμανκή κατοχή (12 Οκτωβρίου). 
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Τελετή ανύψωσης της σημαίας στο βράχο της Ακρόπολης για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας απο την Γερμανκή κατοχή (12 Οκτωβρίου). 

POY2014 - ΦΤΧ - Φεβρουάριος. Δέντρο διακρίνεται μέσα στην ομίχλη, σε χωράφι έξω από την πόλη των Τρικάλων (Φεβρουάριος).
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δέντρο διακρίνεται μέσα στην ομίχλη, σε χωράφι έξω από την πόλη των Τρικάλων (Φεβρουάριος).

POY2014 - ΦΤΧ - Ιανουάριος. Άστεγος κοιμάται στην είσοδο κλειστού καταστήματος στην οδό Σταδίου, το βράδυ της Τρίτης, 14 Ιανουαρίου. Το 2013 η Ελλάδα έκλεισε την έκτη κατά σειρά χρονιά με αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ, βιώνοντας τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα. 
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άστεγος κοιμάται στην είσοδο κλειστού καταστήματος στην οδό Σταδίου, το βράδυ της Τρίτης, 14 Ιανουαρίου. Το 2013 η Ελλάδα έκλεισε την έκτη κατά σειρά χρονιά με αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ, βιώνοντας τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα.