Κοινωνία
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 16:28

Άρειος Πάγος: Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής του ΥΠΟΙΚ για τις καθαρίστριες

Απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, που ουσιαστικά θα πάγωνε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, που ουσιαστικά θα πάγωνε αμέσως την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, η οποία διατάσσει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο των δικαστικών κινήσεων που κάνει το υπουργείο για να ανατρέψει τη δικαίωση των καθαριστριών.

Παράλληλα το Δημόσιο υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, το οποίο θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου, καθώς και αίτηση αναίρεσης.

Χθες μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα υποβάλει και ερώτημα στον Άρειο Πάγο πότε και αν πρέπει να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση δικαίωσης των καθαριστριών.

Υπενθυμίζεται πως το Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κρίνει «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και διέταξε την επαναπρόσληψη τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες γυναίκες.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ