Πολιτική
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 19:04

Δ. Στρατούλης: Ζοφερή η πραγματικότητα παρά τους πανηγυρισμούς

«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για έξοδο στις αγορές διαψεύδονται από τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας, με αφορμή τα ποσοστά ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΟΑΕΔ και την ΕΛΣΤΑΤ.

«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για έξοδο στις αγορές διαψεύδονται από τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας, με αφορμή τα ποσοστά ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΟΑΕΔ και την ΕΛΣΤΑΤ

Η αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ και η δραματική μείωση όσων από αυτούς παίρνουν επίδομα ανεργίας, στο 12% των ανέργων που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και έξοδο στις αγορές, διαψεύδονται από τη σκληρή πραγματικότητα των κοινωνικών ερειπίων που σκόρπισαν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, τονίζει ο κ. Στρατούλης στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα κάνει αναφορά, στα 1,5 εκατ. άνεργους, αλλά και στο 34% του πληθυσμού που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, αναφέρεται στα 3 εκατ. των ανασφάλιστων και στα 586.000 παιδιά που κινδυνεύουν από την πείνα, σχολιάζει τις δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις και τους χιλιάδες, όπως λέει, συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν, υποστηρίζοντας πως όλα αυτά είναι τα θλιβερά τρόπαια των δήθεν πετυχημένων κυβερνητικών πολιτικών.