Πολιτική
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 07:51

Αρχίζουν οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχίζουν  το απόγευμα οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με στόχο τη μετατροπή του από κόμμα των συνιστωσών του σε κόμμα των μελών του.

Αρχίζουν  το απόγευμα οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με στόχο τη μετατροπή του από κόμμα των συνιστωσών του σε κόμμα των μελών του.

Θα προηγηθεί το μεσημέρι το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού για να επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αυτοδιάλυσή του.

Σημειώνεται ότι με την προοπτική της αυτοδιάλυσης διαφωνούν οι «Ενεργοί Πολίτες» του Μανώλη Γλέζου, η ΚΕΔΑ του Γ. Θεωνά, η ΔΕΑ του Αντ. Νταβανέλλου και το ΔΗΚΚΙ.

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, στην εισηγητική του ομιλία ενώπιον 3.500 συνέδρων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 20.15, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει στη θέση ότι η εκλογική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει τη μετεξέλιξη της πολιτικής συμμαχίας σε ενιαίο πολυτασικό κόμμα, με ισότιμα μέλη, με αντιστοίχιση «ένα μέλος-μία ψήφος» και χωρίς μικρότερα κόμματα - συνιστώσες εντός του ενιαίου κόμματος.

Προηγουμένως θα απευθύνουν χαιρετισμό τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ που μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δεν είχε απαντήσει στην πρόσκληση και της Χρυσής Αυγής που δεν έχει προσκληθεί.

«Τα δικά μας συνέδρια είναι δημοκρατικά. Συζητούνται ελεύθερα οι διάφορες απόψεις, διότι η Αριστερά δεν είναι αρχηγικό μαγαζί και δεν την κυβερνούν γόνοι δυναστειών», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώστας στον ρ/σ Bήμα FM.

«Το συνέδριο αυτό έχει και την ιδιαιτερότητα ότι ολοκληρώνει ένα μεγάλο μετασχηματισμό: ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται από συμμαχία σε ένα δημοκρατικό, ενιαίο κόμμα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, με το συνέδριο «το βασικό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε είναι ότι και θέλουμε και μπορούμε να είμαστε ο πυρήνας μιας νέας κυβέρνησης, που, μαζί με τους πολίτες, θα κάνει τις αλλαγές που θέλει ο τόπος».