Κοινωνία
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 07:53

Κάλεσμα για νέα συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε νέα συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή απευθύνουν οι εργαζόμενοι στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της απόφασης αναστολής λειτουργίας της.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε νέα συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή απευθύνουν οι εργαζόμενοι στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της απόφασης αναστολής λειτουργίας της.

«Όλοι σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από την ΕΡΤ, γιατί ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός απέναντι στις απολύσεις και την ανεργία», είναι το μήνυμα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο Facebook.

Αν και οι πομποί της ΕΡΤ έχουν πέσει από το βράδυ της Τρίτης και στους τηλεοπτικούς δέκτες εμφανίζεται «μαύρο», οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με μαραθώνιο ζωντανό πρόγραμμα, που εκπέμπεται μέσω διαδικτύου.

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης εξέφρασαν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, κάνοντας λόγο για «πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνηση» και καλώντας τους δημοσιογράφους να παραστούν στη σημερινή συγκέντρωση.

Για σήμερα κηρύχθηκε απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη ΓΓΕ-ΓΓΕ. Από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει 24ωρη απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα.

Ο «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων φορέων και συνδικάτων.

Σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ προχώρησε σε «απερίφραση καταδίκη» της απόφασης της κυβέρνησης και εμφανίστηκε βέβαιη ότι «θέλει πάση θυσία να προχωρήσει σε απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουνίου».

«Με μία απόφαση που χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα, αφού προηγουμένως ψήφισε τη σχετική πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση βάζει “λουκέτο” στην ΕΡΤ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι προφανές πως «υποταγμένη στους δανειστές και για να ικανοποιήσει τις επιταγές της τρόικας,  η κυβέρνηση θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στο Δημόσιο Τομέα».

«Σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο θα είναι τα ΕΑΣ και μεθαύριο άλλοι φορείς του Δημοσίου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Για «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ και εκφράζει τη  συμπαράσταση των 88.000 επιστρατευμένων καθηγητών στον αγώνα των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης.

«Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζομένων στο μετρό και των ναυτεργατών φάνηκε πλέον καθαρά ο κατήφορος της κυβέρνησης που ‘’αποφασίζει και διατάσσει’’ με τα μνημόνια της βάρβαρης λιτότητας και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστική τη Βουλή και το Σύνταγμα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δ.σ. της Ομοσπονδίας.

Η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι δεν θα επιτρέψει να λειτουργήσει αυτή τη φορά «ο κοινωνικός αυτοματισμός που θέλει να προκαλέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη σπατάλες για τις οποίες η ίδια ευθύνεται – και όχι οι εργαζόμενοι».