Πολιτική
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 13:18

Αλέξης Τσίπρας: Ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι οι κυβερνώντες

Αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και τόνισε την ανάγκη να «μπει ένα τέρμα στον κατήφορο» που οδηγείται η χώρα. 

Ολομέτωπη επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με την  Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν, παρατήρησε χαρακτηριστικά και τόνισε την ανάγκη να «μπει ένα τέρμα στον κατήφορο» όπου οδηγείται η χώρα. 

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ότι οικοδομεί ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος, «όπου πλέον θα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολεία από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς».

«Γι αυτό σκοτώνονται το τελευταίο διάστημα ... Γι αυτό ανάγκασαν τον κ. Κικίλια σε παραίτηση», παρατήρησε αναφερόμενος στην αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Το μόνο που τους νοιάζει, πρόσθεσε, είναι «ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα». 

Αναφερόμενος στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη «για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, από άνεργους, από κάθε ελληνική οικογένεια, ώστε να μπει ένας φραγμός σε αυτόν τον κατήφορο» και την επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω. Γιατί, όπως υπογράμμισε, «αν δεν βάλουμε εμείς τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής», οδηγούμαστε σε μια κοινωνική κόλαση χωρίς τέλος. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς ζήτησε από την κυβέρνηση  να σταματήσει την προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει ενάντια στους εργαζομένους στο Δημόσιο.

Κατήγγειλε επίσης ότι επιχειρείται να απαξιωθεί και να κατασυκοφαντηθεί η συνδικαλιστική δράση. Ήδη, είπε, με βάση το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο  έχουν εξισώσει αδικήματα ήσσονος σημασίας με σοβαρά αδικήματα και παραπτώματα και θέλουν να περάσουν  την αντίληψη στην ελληνική κοινωνία ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι επίορκοι». Κάνοντας λόγο για απαράδεκτη τακτική, διεμήνυσε πως η ΑΔΕΔΥ δεν πρόκειται να δεχθεί «την επιχείρηση που θέλει συλλήβδην τους εργαζομένους στο Δημόσιο να τους βγάλει ως επίορκους για να βρει τη μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις στο δημόσιο».