Πολιτική
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 09:42

Επισκόπηση Τύπου

Επισκόπηση Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θυσίες χωρίς τέλος

Η εφημερίδα γράφει ότι "μνημόνιο 4. Το νομοσχέδιο "σκούπα" με τα προαπαιτουμένα για την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ.ευρώ. Απειλή οι κατασχέσεις ανεξαρτήτως ρύθμισης για οφειλές στην εφορία. Από την 1η Μαΐου έρχονται οι λογαριασμοί-δηλητήριο της ΔΕΗ με το χαράτσι του 2013 και για τις οικοδομές".

ΕΘΝΟΣ: Υποχρεωτικές μεταθέσεις για εκπαιδευτικούς

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική θεώρηση βρίσκεται το διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών. Η λειτουργία των σχολείων εξασφαλίζεται με μετακινήσεις από τις σημερινές υπηρεσιακές θέσεις λόγω των μηδενικών προσλήψεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μετατρέπουν σε... νησί την Κωνσταντινούπολη!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ετοιμάζουν οι νεοταξίτες για παγκόσμια πρωτεύουσα (σ.σ. την Κωνσταντινούπολη). Ο Γιώργος Πάλμος ανοίγει δύο νέα κεφάλαια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σαν ξεκούρδιστη κιθάρα....

Η εφημερίδα γράφει ότι "κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση, προσπαθεί να κρύψει το μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό της. Η άρον άρον υποχώρηση, με την απόσυρση των δύο διατάξεων του πολυνομοσχεδίου για να αποφευχθεί νέα κρίση, αλλά και το κλίμα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποκαλύπτουν το πρόβλημα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρυθμίσεις-ανάσα και απολύσεις-εξπρές

Η εφημερίδα γράφει "διακανονισμός με δόσεις από 10 ευρώ σε εφορίες και από 50 ευρώ σε Ταμεία, ακόμα και για όσους έχουν χάσει ή βρίσκονται σε παλαιότερη ρύθμιση. Το Δημόσιο υποχρεώνεται να εξοφλεί σε 60 ημέρες χρέη προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλιώς θα πληρώνει τόκο. Μειώνεται κατά 15% ο φόρος ακινήτων μέσω ΔΕΗ".

ΕΣΤΙΑ: Η χώρα διώχνει ανθρώπινο κεφάλαιο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεταπολεμικώς χιλιάδες επιστήμονες εγκατέλειψαν την ρημαγμένη τότε Ευρώπη και ανεζήτησαν την τύχη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκ των υστέρων υπολογίσθηκε ότι με την εισροή εξειδικευμένου ανθρωπίνου δυναμικού από την Ευρώπη, οι ΗΠΑ σχεδόν απέσβεσαν τα κεφάλαια που είχαν διαθέσει για το Σχέδιο Μάρσαλ. Τόσο μεγάλη σημασία εχει να μετοικούν σε μία χώρα όχι ανειδίκευτοι οικονομικοί μετανάστες, αλλά εκπαιδευμένοι επιστήμονες που συνεισφέρουν στην οικονομία της".

Η ΑΥΓΗ: Κυβερνητική παράσταση ελεύθερη για το κοινό. Το μεγάλο μας τσίρκο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κορυφαία φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το "έργο" που ανεβάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με τους Σαμαρά και Βενιζέλο μπροστά να παριστάνουν τους επιτυχημένους κυβερνήτες και από πίσω τους τα μέλη της κυβέρνηση να σφάζονται".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διαδοχική ασφάλιση με πλασματικά

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τους όρους συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν με διαδοχική ασφάλιση και αναγνώριση πλασματικών παρέχει αναλυτική εγκύκλιος του Ιδρύματος".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μαύρη τρύπα στην Ιπποκράτους

Η εφημερίδα γράφει ότι "τεράστια ελλείμματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνονται την περίοδο 2004-2010 επί προεδρίας Γ.Παπανδρέου. Στο πόρισμα που συνέταξαν κορυφαίες ελεγκτικές εταιρίες μετά από εντολή του Ευαγ.Βενιζέλου καταγράφονται δαπάνες που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Εξι μήνες γνώριζε το πόρισμα των πέντε εταιρειών η ηγεσία του Κινήματος".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: ΔΗΜΑΡρυθμία στην κυβέρνηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι αρρυθμίες της κυβέρνησης το τελευταίο 24ωρο έχουν τη σφραγίδα της ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης λείπει στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί του διαπληκτίζονται μεταξύ τους, η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη διαμαρτύρεται στο Υπουργικό για τους κ.Λουκουρέντζο και Σαλμά. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α.Μανιτάκης οικουρεί απουσιάζοντας επιδεικτικά από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτης παίρνει στα χέρια την "καυτή πατάτα" αναλαμβάνοντας να φέρει μετά το Πάσχα νέα ρύθμιση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ασυνεννοησία στην κυβέρνηση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αναδίπλωση που πληττει την κυβερνητική εικόνα υποχρεώθηκαν ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και οι Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης, αποσύροντας τη διάταξη για την αποτροπή κατάχρησης δικαστικών μέσων από συμβασιούχους, λόγω διαφωνιών μεταξύ Α.Μανιτάκη και Α.Ρουπακιώτη, που έχουν αμφότεροι υποδειχθεί από τη ΔΗΜΑΡ."

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Δάνεια:10 νέα κόλπα για κούρεμα-μαμούθ

Η εφημερίδα γράφει ότι "θαυματουργή λύση για υπερχρεωμένους. Τα υπερόπλα για όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία. Τι αλλάζει ως προς το χρόνο αποπληρωμής των δανείων. Οι άσοι για όσους είναι σε πλήρη αδυναμία καταβολής δόσεων".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ναυάγιο στη συνάντηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μαύρος καπνός κατά την πρώτη συνάντηση της ΓΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας"..

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ταξική απάντηση στο ΣΕΒ που θέλει εργάτες δούλους

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, ότι δε χρειάζεται Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ότι ο μέσος όρος αμοιβών είναι πολύ υψηλότερος από τα κατώτατα όρια, είναι εκβιασμός για υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων με μισθούς και μεροκάματα πείνας".

ΤΑ ΝΕΑ: Ολα με δόσεις αλλά και κρυφά χαράτσια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλο αριθμό δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και κρυφά χαράτσια στα ακίνητα και στα φωτοβολταϊκά φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε χθες αργά τη νύχτα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ελεγκτέοι οι επιθεωρητές υγείας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Κατασχέσεις από το Δημόσιο και μετά τη ρύθμιση οφειλών

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το οριστικός καθεστώς για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο γίνονται αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απεριόριστες μηνιαίες δόσεις που θα καθορίζονται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των μισθωτών. Εως 48 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση των χρεών για επιτηδευματίες και επιχειρήσεις και έως 12 δόσεις η αποπληρωμή των νέων οφειλών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αυστηρές προϋποθέσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο για 4.000 φέος και 11.000 υπαλλήλους το 2014 ανοίγει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει εισπραχτικού χαρακτήρα μέτρα. Ρυθμίζονται για τελευταία φορά, τα χρέη σε εφορίες και ταμεία, αλλάζει το καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ από την 1η Ιουνίου και θεσπίζεται το Εκτακτο Τέλος Ακινήτων".

ΚΕΡΔΟΣ: Πλήθος ανατροπών φέρνει το νομοσχέδιο-σκούπα

Η εφημερίδα γράφει ότι "διευκολύσεις για εξόφληση οφειλών, ρυθμίσεις για τα φωτοβολταϊκά, ασφυκτικές προθεσμίες για την εξόφληση προμηθευτών του Δημοσίου, απελευθέρωση του ψωμιού και του επαγγέλματος των λογιστών"

Πηγή: ΑΜΠΕ