Οικονομία & Αγορές
Κυριακή, 22 Απριλίου 2012 20:20

ΥΠΟΙΚ: Αισιοδοξία για έξοδο της χώρας από την κρίση

«Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Όπως επισήμανε ο κ. Σαχινίδης, η συζήτηση έγινε σε «θετικό κλίμα», το οποίο διαμορφώνεται μετά την έγκριση του προγράμματος και την επιτυχή υλοποίηση του PSI. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος και η εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ έγινε αναφορά στην ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών και στη συνεργασία του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της κεφαλαιακής θωράκισης, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό του ρόλο.