Κοινωνία
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 12:37

Αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

Δώρο ένα εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα παίρνουν, όσοι έως το τέλος Ιανουαρίου 2013, αγοράζουν δεσμίδα 10 τεμαχίων από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ.

Δώρο ένα εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα παίρνουν, όσοι έως το τέλος Ιανουαρίου 2013, αγοράζουν δεσμίδα 10 τεμαχίων από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ.

Αναλυτικότερα, με εγκύκλιο που υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Μεταφορών και Εργασίας, καθιερώνεται πιλοτικά για χρονικό διάστημα δύο μηνών η δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου με τη μορφή έκπτωσης στην περίπτωση αγοράς δεσμίδας 10 τεμαχίων εισιτηρίων.

Η συγκεκριμένη παροχή θα ισχύει για τα ενιαία εισιτήρια αξίας 1,40 ευρώ (ολόκληρο) και 0,70 ευρώ (μειωμένο), καθώς και για τα εισιτήρια μίας (1) διαδρομής (με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας 1,20 ευρώ (ολόκληρο) και 0,60 ευρώ (μειωμένο).

Τριήμερο τουριστικό εισιτήριο

Επίσης, με την ίδια εγκύκλιο επαναφέρουν το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο. Το εισιτήριο αυτό επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων με ΜΜΜ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και από μία διαδρομή από και προς τον Αερολιμένα Αθηνών με το μετρό ή τις λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου. Η τιμή του τουριστικού (3ήμερου) εισιτηρίου ορίζεται σε 20 ευρώ.

«7ήμερο εισιτήριο αεροδρομίου»

Ακόμη, καθιερώνεται εβδομαδιαίο εισιτήριο για το αεροδρόμιο με την ονομασία «7ήμερο εισιτήριο αεροδρομίου», το οποίο θα ισχύει στους συγκοινωνιακούς φορείς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.).

Το προαναφερόμενο εισιτήριο επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων με τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των γραμμών Αεροδρομίου με το μετρό και τα λεωφορεία express. Η χρονική ισχύς του είναι επτά πλήρη 24ωρα από την πρώτη και μοναδική επικύρωσή του. Η τιμή του 7ήμερου εισιτηρίου αεροδρομίου ορίζεται σε 50 ευρώ και δεν διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

Μείωση στο μισό των προστίμων όταν εξοφλούνται εντός 10 ημερών

Επίσης, τα πρόστιμα θα καταβάλλονται μειωμένα κατά 50% εφόσον εξοφλούνται την ώρα της επιβολής τους ή εντός 10 ημερολογιακών ημερών στα γραφεία του ΟΑΣΑ ή του συγκοινωνιακού φορέα που τα επέβαλε.

Τέλος, όπως διευκρινίζεται, δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης παρέχεται πλέον, εφόσον ο αρμόδιος φορέας παροχής τους προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του.