Πολιτική
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 09:30

Μόρνος: Αρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού

Αρχισαν οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης του καναλιού μεταφοράς νερού από τον Μόρνο. Σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας.

Αρχισαν οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης του καναλιού μεταφοράς νερού από τον Μόρνο, με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν και οι εργασίες για την πλήρη επιδιόρθωση της ζημιάς.

Ο αγωγός που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, έσπασε χθες στην περιοχή Σαράντι, στο ύψος του Διστόμου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδότηση του καναλιού.

Οπως έκανε γνωστό η ΕΥΔΑΠ οι τεχνικές υπηρεσίες της έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια), ώστε να συνεχιστεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, η ζημιά προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως, εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα). Έχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι.

Σε περίπου μία εβδομάδα

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Εταιρείας, Νίκου Μπάρδη, η υδροδότηση της πρωτεύουσας από τον Μόρνο θα έχει αποκατασταθεί εν μέρει σε περίπου μία εβδομάδα.