Πολιτική
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 13:11

ΛΑ.Ο.Σ.: Ο εμπρησμός της εβραϊκής συναγωγής λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις

Η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά λαμβάνει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις με ιδιαίτερα ύποπτες και σκοτεινές πτυχές, εκτιμά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, σε σχετική ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. από την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών του πρόσφατου διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, προκύπτει πλήθος ερωτημάτων.

Όπως επισημαίνει, «αν και τόσο το State Department, όσο και η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Wall street Journal, είχαν σπεύσει να καταγγείλουν την Ελλάδα για υποτιθέμενο αντισημιτισμό, εντούτοις, όπως προέκυψε στη συνέχεια, η πυρπόληση της Συναγωγής φαίνεται να είναι έργο δύο Αμερικανών που υπηρετούν στη βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανών που, σύμφωνα με διασταυρούμενες πληροφορίες, υπηρετούν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ και ενός Έλληνα, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της βάσης».

«Eίναι προφανές», συμπεραίνει ο κ. Καρατζαφέρης, «ότι η υπόθεση λαμβάνει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις με ιδιαίτερα ύποπτες και σκοτεινές πτυχές», και ερωτά τον πρωθυπουργό:

«1. Εκτιμάτε ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός προσώπων που έδρασαν αυτοβούλως ή μήπως για συμβάν που σχετίζεται ευρύτερα με έξωθεν πιέσεις που δέχεται η χώρα στα μέτωπα της οικονομίας και της διπλωματίας;

2. Τι προτίθεστε να κάνετε αφενός σε σχέση με τους φερόμενους ως δράστες και αφετέρου με την, τουλάχιστον, απαράδεκτη δυσφήμιση της χώρας μας διεθνώς και, ειδικότερα, στα μάτια της εβραϊκής κοινότητας;»