Πολιτική
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 08:40

Η ατζέντα της ημέρας

* Αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου οι προσλήψεις των προσωρινών 109 αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 53 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Από σήμερα 8/12 έως την Τρίτη 14/12 η υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών δασκάλων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη συμπληρωματική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνικών της Αθήνας.

* Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια πλην των διεθνών δρομολογίων 334, 335, 336, 337, 462, 463, τα οποία στην ελληνική διαδρομή τους θα εκτελεστούν με λεωφορεία, καθώς και των 604 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη) και 605 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα), τα οποία θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Η διαδρομή του δρομολογίου 605, Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη καταργείται.

* Αρση του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας σήμερα λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ).

* Δεύτερη ημέρα η σημερινή της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, ζητώντας μεταξύ άλλων την ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων. Στους δρόμους συσσωρεύονται τα απορρίμματα.

* Στο Κανκούν του Μεξικού μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών και την Κλιματική Αλλαγή.

* Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο καθηγηγής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

* Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (αίθουσα Jacqueline de Romilly) ομιλία της υπουργού, Αννας Διαμαντοπούλου στην ημερίδα με θέμα: «Η θέση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε έναν κόσμο που αλλάζει». Την ημερίδα διοργανώνει το υπουργείο.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Electra Palace» (Ν. Νικοδήμου 18-20, Αθήνα) διεθνή συνάντηση με θέμα: "Θεσμικό Πλαίσιο Ασκησης του Επαγγέλματος του Μηχανικού- Κώδικας Αμοιβών", διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Ο κώδικας αμοιβών διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, την ασφάλεια και ποιότητα των κατασκευών, την αειφόρο ανάπτυξη και φυσικά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με την εγγύηση παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών από τους Μηχανικούς. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχήας, Μαχμούντ Αμπάς. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ Νάουσας, παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νάουσας σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ).

* Στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του ΓΕΕΘΑ ημερίδα με θέμα: «Η Κυβερνοάμυνα στην υπηρεσία της Εθνικής Στρατηγικής», με τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ/ΔΙΚΥΒ και του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης (Σ.Ε.ΕΘ.Α). Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν εκτός των Επιτελών των ΓΕ, εκπρόσωποι των υπουργείων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των σωμάτων ασφαλείας και ιδιωτικών φορέων.

* Στις 11 π.μ. συγκέντρωση στην Καρόλου έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

* Στις 11:30 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη.

* Στις 11:30 π.μ. συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) στα γραφεία της Ενωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8). Μεταξύ των θεμάτων θα συζητηθούν και τα ακόλουθα θέματα: "Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα του προγράμματος Καλλικράτης", "Προσχέδιο νέας κατανομής των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ", "Συζήτηση για τις προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου και έργου στους ΟΤΑ", "Τέλη διέλευσης και χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών".

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ( Πειραιώς 254, Ταύρος), ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές - Ελλάδα της Εξωστρέφειας».

* Στις 12 το μεσημέρι η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας θα υπογράψει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης και η πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με εκπροσώπους της ΗΑΤΤΑ (Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) προκειμένου να εξασφαλίσει ελκυστικά εκπαιδευτικά εκδρομικά πακέτα για τις σχολικές εκδρομές μέσα στην Ελλάδα. Στη συνάντηση θα λάβει μέρος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Athens Acropol» (Πειραιώς 1, Ομόνοια) συνέντευξη Τύπυο του προέδρου του ΣΥΝ και αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις του 3ου συνεδρίου του ΚΕΑ που διεξήχθη την εβδομάδα που πέρασε στο Παρίσι.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. στάση εργασίας έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων για την απαγόρευση του καπνίσματος και για την αναλγησία - σύμφωνα με την Ομοσπονδία - και την αδιάλλακτη στάση που υιοθετεί για το θέμα μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

* Στις 12 το μεσημέρι η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, επί της οδού Πλάτωνος 67 στον Κατσαμπά.

* Στις 12 το μεσημέρι στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) για την παρουσίαση της παράστασης: «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία Κώστα Καζάκου και μουσική Διονύση Τσακνή.

* Στις 12:15 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον δήμαρχο Λαπήθου, Αθω Ελευθερίου.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πρόεδρο της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Θα ακολουθήσει γεύμα.

* Στις 2.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδρίαση του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης.

* Στις 4:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο με θέμα την κρουαζιέρα.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ομιλία της υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου στην ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο με στόχο την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στη Δευτεροβάθμια Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, προκειμένου να διερευνηθούν και να καταγραφούν οι βασικές παράμετροι που την επηρεάζουν, καθώς και να εξαχθούν αξιοποιήσιμα συμπεράσματα για την εφαρμογή εκπαιδευτικών πολιτικών και παρεμβάσεων.

* Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδρίαση του Τομέα Οικονομίας - Δημοσιονομικά / Χρηματοπιστωτικά.

* Στις 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού, ημερίδα με θέμα την «Δράση digi-retail» διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σε συνεργασία με το ΕΒΕΠ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

* Στις 5:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδρίαση του Τομέα Εσωτερικών.

* Στις 6 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) συνέντευξη Τύπου της Σοροπτιμιστικής Ενωσης Ελλάδος με θέμα την παγκόσμια ημέρα της οργάνωσης Διεθνής Σοροπτισμός.

* Στις 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Μεσογείων 119) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Υποστήριξη της Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων από το Shop in Shop του ΣΕΒΕ που φιλοξενείται από την Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Aνταγωνιστικότητας", οργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βιοτεχνών Παραγωγής Ηλεκτρολογικού Υλικού.

* Στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος (Κρήτης 11 ΔΖ, Λευκωσία, τηλ.: 22766117) τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίνας Ολυμπίου-Λυκούργου με τίτλο: «Ζωγραφική Μαρτυρία». Διάρκεια έως 21 Ιανουαρίου 2011. H έκθεση παρουσιάζεται και στην ιστοσελίδα: www.marina-olympios.com.cy

* Στις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας στάση των εργαζομένων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.