Πολιτική
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 12:55

Προθεσμία για την Παρασκευή έλαβε ο Παύλος Ψωμιάδης

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί ζήτησε και έλαβε από την 6η τακτική ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης που συνελήφθη αργά χθες τη νύχτα μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί ζήτησε και έλαβε από την 6η τακτική ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης που συνελήφθη αργά χθες τη νύχτα μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.

Ο Παύλος Ψωμιάδης κατηγορείται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μετά από δίωξη που ασκήθηκε χθες το μεσημέρι, οπότε και ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση για υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Capital.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μήνυση περίπου 65 επενδυτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχασαν τα χρήματά τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Capital, με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, προχώρησε στο διάστημα 2003-2006 στην έκδοση δανειακών εταιρικών ομολόγων ύψους μέχρι και 8 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διέθετε στο επενδυτικό κοινό εισπράττοντας πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακτρίτρια που έχει αναλάβει τη σχετική δικογραφία, προέβη αργά χθες το απόγευμα στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης, καθώς όπως έγινε γνωστό, πρώην συνεργάτης και αντίδικος πλέον του κ. Ψωμιάδη, κατήγγειλε πως ο επιχειρηματίας ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος της συζύγου και της κόρης του επιχειρηματία για τις οποίες εκδόθηκε διάταξη για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας, που παραμένει κρατούμενος μέχρι την απολογία του, είναι κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Η περιουσία του, καθώς και συγγενικών του προσώπων, τελεί υπό καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης μετά από αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ