Αθλητικά
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 16:15

Τζος Καβάλο, ο πρώτος ποδοσφαιριστής της A-League που δήλωσε ομοφυλόφιλος

Ο μέσος της Αδελαΐδας Γιουνάιτεντ, Τζος Καβάλο, είναι ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της αυστραλέζικης A-League που δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο μέσος της Αδελαΐδας Γιουνάιτεντ, Τζος Καβάλο, είναι ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της αυστραλέζικης A-League που δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Το έκανε σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι έτσι έβαλε τέλος στην ντροπή που αισθανόταν για τη σεξουαλικότητά του και στην προσπάθεια να ζήσει μια «διπλή ζωή».

«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος», δήλωσε ο 21χρονος σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας. «Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να με αντιμετωπίζουν ισότιμα».

«Βαρέθηκα να προσπαθώ να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα και να ζήσω αυτή τη διπλή ζωή, είναι εξαντλητική», είπε ο Καβάλο.

«Πίστευα ότι ο κόσμος θα με σκεφτόταν διαφορετικά όταν το μάθαινε. Θα άρχιζαν να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Θα άρχιζαν να λένε άσχημα πράγματα για μένα ή να με κοροϊδεύουν. Δεν είναι έτσι. Αν μη τι άλλο, έτσι κερδίζεις περισσότερο σεβασμό από τους ανθρώπους».

Το σωματείο επαγγελματιών παικτών της Αυστραλίας είπε ότι ήταν μια «υπέροχη στιγμή» για τον ίδιο, το άθλημα και «την LGBTI+ κοινότητα». Ο Καβάλο ανέφερε ότι οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του στην Αδελαΐδα ήταν σαν οικογένεια γι 'αυτόν. «Έζησα ένα είδος θλίψης και κατάθλιψης που δεν εύχομαι σε κανέναν», είπε.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά από την στιγμή της ανακοίνωσης και τα social media του συλλόγου του κατακλύστηκαν από μηνύματα.

Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Βέρντερ Βρέμης, Βαλένθια, Premier League, αλλά και οι Γκάρι Λίνεκερ, Αντουάν Γκριεζμάν, Ζεράρ Πικέ, Πάου Γκασόλ, όλοι τους είχαν κάτι να πουν,  όλοι θέλησαν να τον ευχαριστήσουν και να δηλώσουν τη στήριξή τους.

Πηγή: Reuters