Πολιτική
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 20:02

«Εκτεθειμένος ο Χριστόδουλος από την κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Γρίβα»

Την αντίδραση του ΑΚΕΛ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αντιστασιακών προκάλεσε η τέλεση τρισαγίου και η κατάθεση στεφάνου στον τάφο του αρχηγού της ΕΟΚΑ Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

«Δεν αναμέναμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα οδηγούσε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στον τάφο του Γρίβα μετά από την επίσκεψη του στο Θρονί όπου είναι θαμμένος ο Μακάριος. Η εξίσωση είναι αποκαρδιωτική και απαράδεκτη. Δεν μπορεί να απονέμονται τιμές στην μνήμη του Μακαρίου και την ίδια στιγμή να τιμάται επίσης ο άνθρωπος που δημιούργησε την ΕΟΚΑ Β', που συνεργάστηκε με την χούντα, που βρισκόταν πίσω από τις απόπειρες δολοφονίας του Μακαρίου και που τελικά φέρει ασήκωτες ευθύνες για το φασιστικό πραξικόπημα, το οποίο άνοιξε τις πύλες της Κύπρου στον τουρκικό Αττίλα».

Η κατάθεση στεφάνου προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του Παγκύπριου Συνδέσμου Αντιστασιακών, ο οποίος αναφέρει ότι τέτοιες ενέργειες αφήνουν εκτεθειμένο τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ