Κόσμος
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 23:29

Ομπάμα: Μόνο με πεζοναύτες θα φύγει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Στα προβλήματα που του δημιούργησε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια της θητείας του, κυρίως την εποχή που στηνόταν η επιχείρηση σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν αναφέρθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον  στον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του  με τον τίτλο «Γη της Επαγγελίας».

Στο τηλεοπτικό σόου του Τζίμι Κίμελ εμφανίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή την έκδοση της αυτοβιογραφίας του. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε τους δύο μεγάλους του φόβους, που δεν είναι άλλοι από τη… σύζυγό του Μισέλ και την κόρη του Σάσα.

Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής υποδέχθηκε τον Μπαράκ Ομπάμα λέγοντάς του: «Μας λείπεις… Γιατί μας άφησες μ’ αυτόν; (τον Ντόναλντ Τραμπ)».

«Όπως ξέρεις, πρέπει να ακολουθώ το Σύνταγμα και τις εντολές της Μισέλ» είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η συζήτηση ξεκίνησε με επίκεντρο το νέο βιβλίο του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ερώτηση του Τζίμι Κίμελ αν πούλησε περισσότερα ή λιγότερα αντίτυπα από τη σύζυγό του, Μισέλ, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε: «Λίγο περισσότερα, αλλά δεν το αναφέρω στο δείπνο…»

Ανέφερε, επίσης, ότι οι κόρες του βαριούνται να διαβάσουν το βιβλίο του, ενώ όταν ρωτήθηκε αν ισχύει ότι φοβάται την κόρη του Σάσα, έδωσε καταφατική απάντηση, εξηγώντας: «Και ο λόγος είναι επειδή η Σάσα είναι μία μίνι – Μισέλ».

Με ένα σουτ σε γήπεδο μπάσκετ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, η συζήτηση σοβάρεψε…

«Ξέρεις καλά το Λευκό Οίκο. Ζούσες εκεί οκτώ χρόνια. Έχει κρυψώνες; Αν θέλει κάποιος να κρυφτεί για να μην τον διώξουν; Τίποτα τρύπες που πρέπει να ξέρουμε;» ρώτησε ο Τζίμι Κίμελ.

«Κοιτάξτε, μπορούμε να στείλουμε τις ειδικές δυνάμεις να τον βγάλουν σηκωτό…» είπε ο Μπ. Ομπάμα.

Σοβαρεύοντας όμως την κουβέντα, αναφέρθηκε στη σύλληψη του Μπιν Λάντεν.

«Ήταν σα να βλέπω ένα σπλιτ σε μία οθόνη κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου. Σχεδιάζαμε μία περίπλοκη, επικίνδυνη, δύσκολη επιχείρηση που ενέπλεκε όλες τις δυνάμεις μας, την τεχνολογία, τις δεξιότητες και το κουράγιο του στρατού και της κατασκοπείας και ταυτόχρονα έχω να κάνω με ένα τύπο που λέει ότι δε γεννήθηκα εκεί που γεννήθηκα» είπε χαρακτηριστικά.