Κοινωνία
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 11:53

«Σβήστηκε» το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Ακυρώθηκε τελικά, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, το πρόστιμο των 300 ευρώ που επιβλήθηκε χθες σε γυναίκα η οποία πήγε να καταθέσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις, καθώς στον Αλ. Τσίπρα, που επικοινώνησε μαζί της και δεσμεύτηκε να πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόστιμο, απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

«Η συμπόνια και η κατανόηση του ΣΥΡΙΖΑ άργησαν πάλι» αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την επικοινωνία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με τη γυναίκα στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ χθες στο Πολυτεχνείο, όταν πήγε να καταθέσει ένα λουλούδι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο σημειώνει ότι σήμερα το πρωί, στις 8:00, ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής επικοινώνησε -στην εργασία της- με την κυρία που κατέθεσε λουλούδια στο Πολυτεχνείο, ώστε να αρθεί το διοικητικό πρόστιμο που της επεβλήθη χθες.

«Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας» αναφέρεται και προστίθεται: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι. Για ένα θέμα που είχε λυθεί, έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση» δηλώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την εν λόγω γυναίκα και δεσμεύτηκε να πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόστιμο των 300 ευρώ. Εκείνη τον ενημέρωσε ότι είχε κάνει ένσταση.

Από χθες, με παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, έγινε άρση του διοικητικού προστίμου, κάτι που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του Σώματος, Θεόδωρος Χρονόπουλος.