Τεχνολογία-Επιστήμη
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 15:20

Ανακοινώθηκε το TCL 10 Pro με κυρτή οθόνη AMOLED και τεχνολογία NXTVISION

Το βραβευμένο με το 2020 iF Design Award και με το 2020 Red Dot Award smartphone κάνει πραγματικότητα τον συνδυασμό της  τεχνογνωσίας της TCL στις οθόνες, με την κομψή κυρτή AMOLED οθόνη 6,47 ιντσών FHD+ και την τεχνολογία NXTVISION. 

Το βραβευμένο με το 2020 iF Design Award και με το 2020 Red Dot Award smartphone κάνει πραγματικότητα τον συνδυασμό της τεχνογνωσίας της TCL στις οθόνες, με την κομψή κυρτή AMOLED οθόνη 6,47 ιντσών FHD+ και την τεχνολογία NXTVISION. 
 
Η συσκευή αυτή αποτελεί τη ναυαρχίδα της σειράς και συνδυάζει την κυρτή AMOLED οθόνη 6,47 ιντσών FHD+ και την τεχνολογία θέασης NXTVISION. Αποτέλεσμα του συνδυασμού τα γραφικά να είναι εντυπωσιακά με την εκτεταμένη προβολή από άκρη σε άκρη, όπου η εικόνα φαίνεται σαν να «πέφτει» από την άκρη με ελάχιστα κενά μεταξύ πλαισίου και οθόνης επιτυγχάνοντας 93% αναλογία οθόνης-σώματος. Η τεχνολογία NXTVISION της TCL δημιουργεί αξεπέραστη ακρίβεια χρώματος κάνοντας τους χρήστες να μην μπορούν να εντοπίσουν αισθητή διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και της εικόνας στην οθόνη. 
 
Ενσωματώνοντας ένα  αποκλειστικό chipset οθόνης, το TCL 10 Pro παράγει ευκρίνεια χρώματος, ποιοτικά  βίντεο (SDR-HDR) αλλά και τόσο υψηλή ανάλυση εικόνας, που προκρίθηκε ως το smartphone με πιστοποίηση Netflix. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να μεταδίδει βίντεο HDR10, ξεκλειδώνοντας έτσι  ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου HDR με εκπληκτική αντίθεση και χρώμα.
 
Έχοντας κατά νου την αυξημένη εργονομία, το TCL 10 Pro περιλαμβάνει συντομεύσεις Edge Bar για εύκολη πρόσβαση στις εφαρμογές με το ένα χέρι αλλά και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος in-display για πρόσβαση με γρήγορο ξεκλείδωμα.
 
Το TCL 10 Pro περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά με γνώμονα την υγεία των ματιών, όπως το πιστοποιητικό TÜV Rheinland Low Blue Light της οθόνης για μείωση της καταπόνησης των ματιών, αλλά και Adaptive Tone, Reading Mode και Eye Comfort Mode. Τέλος, το TCL 10 Pro διαθέτει επίσης τη λειτουργία Dark Mode για ευχάριστη προβολή κατά την διάρκεια της νύχτας (το οποίο επίσης βοηθά την διάρκεια ζωής της  μπαταρίας).
 
Σε επίπεδο φωτογραφικών ικανοτήτων, η συσκευή διαθέτει τετραπλή κύρια κάμερα με τον μεγαλύτερο αισθητήρα να προσφέρει ανάλυσης 64 Megapixel. Η τεχνολογία απεικόνισης με τεχνολογία AI λειτουργεί παράλληλα με τις τέσσερις κύριες κάμερες, συμπεριλαμβανομένης της 64 Megapixel κάμερας υψηλής ανάλυσης, τη 2,9μm big pixel βιντεοκάμερα χαμηλού φωτισμού, τον σούπερ ευρυγώνιο φακό 123 μοιρών, τον macro αισθητήρα, καθώς και την μπροστινή κάμερα 24 Megapixel. Εκτός από φωτογραφίες και selfies που χαρακτηρίζονται από ευκρίνεια και χρώμα, το TCL 10 Pro περιλαμβάνει αισθητήρες αυτόματης εστίασης (PDAF & LDAF) για την εξασφάλιση ευκρινών και φωτεινότερων εικόνων σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.
 
Το TCL 10 Pro επιτρέπει επίσης στους επίδοξους κινηματογραφιστές να ανακαλύψουν τις αθέατες στιγμές μέσω των 960fps super slow-mo και super ευρυγώνιων δυνατοτήτων βίντεο, για δημιουργικό περιεχόμενο βίντεο υψηλής αξίας.
 
Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται το Qualcomm Snapdragon AI Chipset συνδυασμένο με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 128GB και 6GB μνήμης RAM, ενώ η εγκατεστημένη μπαταρία του είναι χωρητικότητας 4500mAh, η οποία ενσωματώνει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και δυνατότητα αντίστροφης φόρτισης. 
 
Μέσω του Super Bluetooth παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης έως και 4 ηχείων Bluetooth ή να γίνει αντιστοίχιση έως και 4 ακουστικών Bluetooth για κοινή χρήση μουσικής με τους φίλους σας.
 
Το TCL 10 Pro θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τα τέλη Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης τα 449 ευρώ και στις χρωματικές επιλογές Ember Gray και Forest Mist Green.