Πολιτική
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 20:40

Βάσει των γραμμών της Ε.Ε. το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα

Λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των συνόρων της χώρας στους τουριστες και ενώ την Τρίτη στις Βρυξέλες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η λίστα των χωρών για τις οποίες θα ανοίξουν οι πύλες εισόδου των κρατών  - μελών της Ένωσης, στο Μαξίμου αναμέρουν την οριστικοποιήση της λίστας προκειμένου να καταρτιστεί ο τελικός πίνακας των τουριστών στους οποίους θα επιτραπεί να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ενώ οι ώρες μετρούν αντίστροφα για το άνοιγμα των πυλών εισόδου της χώρας στους τουρίστες,  από την προσεχή Τετάρτη 1η Ιουλίου στην Κυβέρνηση αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την κατάρτιση της λίστας των χωρών στους υπηκόους των οποίων θα επιτρέπεται η είσοδος στα κράτη  - μέλη της Ένωσης.

Κατόπιν τούτου κυβερνητικοι παράγοντες επισημαίνουν ότι η τελική λίστα των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στη Ελλάδα, θα οριστικοποιηθεί μετά από την κατάληξη των διαβουλεύσεων μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και βάσει των κατευθύνσεων που θα δοθούν .

Είναι δεδομένο πάντως εδώ και μέρες και έχει καταστεί σαφές και από τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους ηγέτες των χωρών της Ένωσης είναι στις άμεσες προτεραιότητες της χώρας είναι μεν το  άνοιγμα της οικονομίας και η στήριξη του τουρισμού, αλλά πέρα και από οτιδήποτε άλλο είναι απόλυτη επιλογή το ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες,  κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις, είναι η πάγια θέση της ελληνικής πλευράς.

naftemporiki.gr