Πολιτική
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 14:07

«Αυτοψία» του Κ. Μητσοτάκη στην αγορά της Ερμού - Τι συζήτησε με τους εμπόρους

Την οδό Ερμού επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες για την πορεία της αγοράς στην εμπορική «καρδιά» της Αθήνας, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με εμπόρους, άκουσε τις ανησυχίες τους και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Την οδό Ερμού επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες για την πορεία της αγοράς στην εμπορική «καρδιά» της Αθήνας, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με εμπόρους, άκουσε τις ανησυχίες τους και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

«Άρχισε να κινείται πάλι λίγο ο κόσμος, θα αυξηθεί», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Απαντώντας στον προβληματισμό ανθρώπων της αγοράς για τις προοπτικές του τουρισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «θα βρούμε τρόπο για να έρχεται ο κόσμος με ασφάλεια». «Εκτιμώ ότι από τα τέλη Ιουλίου θα δούμε μία άλλη ιστορία», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Συνομίλησε με φύλακες στην είσοδο πολλών καταστημάτων, ρώτησε για τον μέγιστο αριθμό πελατών ανάλογα με το εμβαδόν κάθε χώρου και σημείωσε την τήρηση των αποστάσεων στα ταμεία.

Ο Πρωθυπουργός σταμάτησε για λίγα λεπτά στην Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, όπου άναψε ένα κερί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι φροντίζουν για την ασφάλεια της περιοχής. Συνομιλώντας με αστυνομικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο εξοπλισμός τους είναι καινούριος σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μερίμνησε ειδικά για την απόκτηση αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ο οποίος μετέφερε στον κ. Μητσοτάκη όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΑ, οι κ. Μητσοτάκης και Καφούνης συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση θα σταθεί  αρωγός στις τεκμηριωμένες προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος με την σοβαρή και χρήσιμη στάση του, επεμβαίνει δυναμικά για την επίλυση όλων των ζωτικών προβλημάτων του κλάδου.

«Το ελληνικό εμπόριο σήμερα βρίσκεται μπρος στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της ιστορίας του και έχει ανάγκη από θαρραλέες και τολμηρές ενέργειες, κατά το παράδειγμα της επιτυχημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να υποδεχτεί  με αισιοδοξία και ελπίδα το 2021» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑ.

naftemporiki.gr