Κοινωνία
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 18:02

Covid-19: Στους 81 οι νεκροί - 1.832 κρούσματα στην Ελλάδα

Συνολικά 1.832 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 81, καθώς την Τρίτη καταγράφηκε ο θάνατος δύο ακόμη ασθενών. 

Συνολικά 1.832 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 81, καθώς την Τρίτη καταγράφηκε ο θάνατος δύο ακόμη ασθενών. 

Χθες είχαν ανακοινωθεί 1.755 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 28.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (77 επιπλέον από χθες), 90 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και εξ αυτών, οι 19 είναι γυναίκες.

Αναφερόμενος στην πιθανή άρση των προληπτικών μέτρων προστασίας, ο κ. Τσιόδρας την παρομοίασε σαν «μαραθώνιο» και όχι «σπριντάρισμα». «Είναι σαν την οδήγηση με πολλές στροφές, πρέπει να προσέξουμε τις ισορροπίες και να μην τρακάρουμε», σημείωσε.

naftemporiki.gr