Αθλητικά
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 19:49

Τόκιο 2020: Η αναβολή έδιωξε τη μεγάλη ψυχική πίεση από τους αθλητές

Η απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και μεταφορά τους το επόμενο έτος, λόγω του κοροναϊού, «απέτρεψε τους αθλητές από το υπερβολικό ψυχικό στρες».

Η απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και μεταφορά τους το επόμενο έτος, λόγω του κορωναϊού, «απέτρεψε τους αθλητές από το υπερβολικό ψυχικό στρες».

Το είπε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), Σεμπάστιαν Κόε, σύμφωνα με τον οποίο οι αθλητές «θα είχαν τοποθετηθεί σε αδύνατη θέση», αν είχε επιβεβαιωθεί το γεγονός.

«Δεν θέλαμε οι αθλητές να βρεθούν σε θέση σε αντίθεση με κυβερνητικές συστάσεις για να προσπαθήσουν να προετοιμαστούν, ίσως ακόμη και να σπάσουν το νόμο», δήλωσε ο Κόε στο TalkSport.

«Και φυσικά δεν θα ανησυχούσαν μόνο για το προπονητικό τους πρόγραμμα, αλλά και λόγω του κινδύνου μόλυνσης του εαυτού τους και των οικογενειών τους. Θέλαμε να τους βγάλουμε από αυτό το ψυχικό στρες το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Δεν είμαστε διαφορετικοί από όλους τους άλλους, αλλά νομίζω ότι έχουμε μόλις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο αθλητισμός, με την ευκαιρία αυτή, έπρεπε να περάσει σε δεύτερη μοίρα».