Αθλητικά
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 16:15

Πανόπουλος: «Να δικαστεί η Ξάνθη από κανονικό δικαστήριο»

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να δικαστεί κανονικά η Ξάνθη και όχι όπως έγινε με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League, απηύθυνε ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος.

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να δικαστεί κανονικά η Ξάνθη και όχι όπως έγινε με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League, απηύθυνε ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο έμπειρος παράγοντας, μετά την τιμωρία της ομάδας από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, με αφαίρεση 12 βαθμών, είπε μεταξύ άλλων: «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, που έχει ωστόσο τόσα θέματα που απασχολούν την χώρα, να σκεφτεί και να πει για ένα λεπτό μόνο, αν η Ξάνθη πρέπει να υποβιβαστεί και να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ομως, αν γίνει αυτό να γίνει περνώντας όμως από κανονικό δικαστήριο.

Αφήνω τον πρωθυπουργό έξω από όλο αυτό και να πω. Δεν είμαι ένοχος. Δεν με ενδιαφέρει να με τιμωρήσουν, αλλά ακόμα έστω και με ένα βαθμό μείον δεν το δέχομαι γιατί δεν είμαι ένοχος και αν δεν μας δικάσουν και το αφήσουν έτσι είναι σχέδιο να μας εξαφανίσουν. Κανένας Ελληνας δεν το θέλει αυτό. Και πιστεύω πως πρέπει να δικαστούμε κανονικά» συμπλήρωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού:

«Ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία και το Κράτος να μας δικάσει. Πριν μας "εκτελέσουν". Δεν θέλω να ακούσω για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Η ΕΕΑ δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου, αλλά του Κράτους.

Ορίζεται από τον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού. Έρχεται λοιπόν η ΕΕΑ και γνωμοδοτεί και έρχεται το αυτοδιοίκητο να πάρει απόφαση χωρίς να μας δικάσει. Και θα πάμε στην Επιτροπή εφέσεων με την ελπίδα να μας δικάσει. Κανείς δεν θέλει να μας εκτελέσουν χωρίς να μας δικάσουν».

Σε άλλες τοποθετήσεις του ο κ. Πανόπουλος τόνισε: «Τον κ. Καλπαζίδη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Ποτέ δεν τον συνάντησα. Μόνο από φωτογραφία τον είδα. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Εγώ θέλω να δικαστώ με τους νόμους της πατρίδας μου και έστω και αν μας διαλύσουν. Δεν πρόκειται να πάω σε κανένα CAS και ό,τι λέω δεν το παίρνω ποτέ πίσω».

Στην συνέχεια ο κ. Πανόπουλος, αναφερόμενος στην διάσταση με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε: «Μας είχε χαρακτηρίσει περιττώματα και πως δεν μπορεί να με βλέπει. Το ίδιο ισχύει και απο μέρους μου. Δεν μπορώ να τον βλέπω. Είναι και θέμα αισθητικής».

Ο κ. Πανόπουλος ανέφερε τελειώνοντας πως νέος προπονητής της Ξάνθης από σήμερα αναλαμβάνει ο Νίκος Καραγεωργίου, αρχικά για τα 7 εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι-άουτ.