Κοινωνία
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 10:04

Μεταναστευτικό: Δικογραφίες εναντίον κατοίκων της Λέσβου και της Σάμου

Δικογραφίες για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης δρόμων, σχηματίστηκε εις βάρος 55 ατόμων στη Λέσβο και τουλάχιστον 10 ατόμων στη Σάμο.

Δικογραφίες για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης δρόμων, σχηματίστηκε εις βάρος 55 ατόμων στη Λέσβο και τουλάχιστον 10 ατόμων στη Σάμο.

Οι δικογραφίες αφορούν τα πρόσφατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα δύο νησιά, με αφορμή την κατασκευή των κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Οι πρώτοι (σ.σ. Λέσβος) κατηγορούνται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο παρεμπόδισαν τη μεταφορά νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια, τοποθετώντας στον δρόμο τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια υπηρεσιακά οχήματα του δήμου.

Οι δεύτεροι (σ.σ. Σάμος) κατηγορούνται ότι το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου και τις βραδινές ώρες της 27ης Φεβρουαρίου, παρεμπόδισαν με το ίδιο τρόπο την εκτέλεση εργασιών στη νέα υπό κατασκευή δομή, στην περιοχή Ζερβού.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος υποστήριξε τα παρακάτω:

«Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων, για κρούσματα που καταγγείλαμε ως πρωτοφανή νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας.

»Μετά από αυτήν την επίσημη εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης καθώς και ο εκπρόσωπός του που με διαρκείς του δηλώσεις απέδιδε αυτές τις δράσεις σε δήθεν μέλη της θεσμοθετημένης εθνοφυλακής, αποδεικνύεται πως ψεύδονταν.

»Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα».

naftemporiki.gr