Πολιτική
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 13:43

Συνέργειες και επενδύσεις στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου, έναν  μήνα μετά τη συνάντησή τους στο Νταβός, από την οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προέκυψε ισχυρό ενδιαφέρον σε διάφορα πεδία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου, έναν  μήνα μετά τη συνάντησή τους στο Νταβός, από την οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προέκυψε ισχυρό ενδιαφέρον σε διάφορα πεδία.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Σμιθ τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία, μέσω επενδύσεων στη χώρα μας. Συζήτησαν ακόμη για τις δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία ανάμεσα στη Microsoft και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα για την Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του παγκόσμιου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft «AI for Good».

Παράλληλα, ο κ. Σμιθ είχε την ευκαιρία χθες, να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και να ξεναγηθεί από τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού. Δήλωσε πως έμεινε εντυπωσιασμένος, προσθέτοντας πως ήταν τιμή του να επισκεφθεί τον χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Aγώνες.

Στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, συζητήθηκε η προοπτική της από κοινού δημιουργίας προγραμμάτων επανεκπαίδευσης αποφοίτων τριτοβάθμιων Σχολών Θετικών Επιστημών στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επισήμανε στον πρόεδρο της Microsoft ότι η χώρα μας έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή πολιτικής σταθερότητας, η οποία σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική της θέση και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ένα σταθερό πλαίσιο για επενδύσεις την καθιστούν ισχυρό πόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο κ. Σμιθ εξήρε - κατά τα κυβερνητικά στελέχη - το όραμα και την προσήλωση της νέας κυβέρνησης, προσθέτοντας πως η χώρα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις τεχνολογικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ