Πολιτική
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 11:19

Τροπολογία - ποδόσφαιρο: Θέμα πειθαρχίας βάζει ο Κ. Μητσοτάκης

Θέμα κομματικής πειθαρχίας βάζει ο Πρωθυπουργός για τη μεσημεριανή ψηφοφορία στη Βουλή για την αλλαγή του νόμου που αφορά το ποδόσφαιρο και ειδικότερα την αλλαγή της ποινής από υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών, για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη με βάση την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Θέμα κομματικής πειθαρχίας βάζει ο Πρωθυπουργός για τη μεσημεριανή ψηφοφορία στη Βουλή για την αλλαγή του νόμου που αφορά το ποδόσφαιρο και ειδικότερα την αλλαγή της ποινής από υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών, για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων» είναι το μήνυμα του Μαξίμου προς τους βουλευτές της Ν.Δ., ιδίως τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση, η θέση των βουλευτών των παραπάνω περιοχών είναι δύσκολη, εν μέσω του «πολέμου» που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Με δεδομένο ότι Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία, δύσκολη είναι και η θέση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως αυτών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, για τους ίδιους λόγους.