Πολιτική
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 12:21

Έμμεσο κάλεσμα Ερντογάν στον πρέσβη της Λιβύης να αποχωρήσει από την Αθήνα

O Toύρκος πρόεδρος διεμήνυσε σε ομιλία του υπογράμμισε ότι θα πει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «η Αθήνα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει και η Άγκυρα θα κάνει τα δικά της». Τι είπε για την απειλή απέλασης του πρέσβη της Λιβύης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει όπως είπε σε συνεργάτες του να θέσει στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας και να πραγματοποιήσει μία συζήτηση «με ανοιχτά χαρτιά».  Από την πλευρά του ο Ερντογάν σε ομιλία του υπογράμμισε ότι θα πει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «η Αθήνα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει και η Άγκυρα θα κάνει τα δικά της».

Επιμένοντας στην προκλητική ρητορική ο κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η συμφωνία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες «ισχύει» και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σχολιάζοντας δε τις κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών, που κάλεσε για εξηγήσεις τον Τούρκο πρέσβη, αλλά και απείλησε με απέλαση τον πρέσβη της Λιβύης είπε: «Ο πρέσβης της Λιβύης θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Αθήνα πριν τον απελάσουν».

naftemporiki.gr