Κοινωνία
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 18:33

Νέα πύρινα μέτωπα σε Βοιωτία, Λάρισα, Κέρκυρα, Λακωνία

Νέα, διαδοχικά πύρινα μέτωπα εξελίσσονται το απόγευμα της Κυριακής ανά τη χώρα.

Νέα, διαδοχικά πύρινα μέτωπα εξελίσσονται το απόγευμα της Κυριακής ανά τη χώρα.

Το μεγαλύτερο είναι αυτό σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας. Στην περιοχή μετέβησαν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στη Λάρισα, πυρκαγιά μαίνεται σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην Αμυγδαλέα, όπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Αντιθέτως, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ρύζι-Βρυσιά Φαρσάλων. Επί ποδός βρίσκονται 27 πυροσβέστες, έξι οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στις φλόγες τυλίχθηκε επίσης έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασιάς στη Λακωνία. Έντεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και τρία Petzetel ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης και άμεσα την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρίκι Καλαβρύτων, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο

Χαμηλή βλάστηση καίγεται και στην περιοχή Άφρα Κέρκυρας. Κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήμα με έξι πυροσβέστες και τρία Petzetel, ενώ συνδράμουν τρεις υδροφόρες ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε από την πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων. Τα εναέρια μέσα κατάσβεσης έχουν αποχωρήσει, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 19 οχήματα και 40 πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στη Σάμο, έσβησαν και οι τελευταίες μικρές αναζωπυρώσεις στην καμένη έκταση. Στις 22:30 της Κυριακής η πυροσβεστική ενημέρωσε και επίσημα πως η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι πυρκαγιές σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, σε αγροτοδασική έκταση στη Νέα Κίο Αργολίδας, σε χορτολιβαδική έκταση στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, καθώς και σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στην Αττική.

Κατά το τελευταίο 24ωρο (ώρα 19:00), εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές, για τις οποίες κινητοποιήθηκαν 725 πυροσβέστες, 258 οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εκ περιτροπής τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, έξι μηχανήματα έργου και 38 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στο μεταξύ, στη σύλληψη δύο εμπρηστών σε Ηλεία και Μεσσηνία προχώρησε η πυροσβεστική.

Πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα, σε εννέα περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην Αττική, σε ετοιμότητα δηλώνουν πως παραμένουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, που συνεχίζει να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα με τη διάθεση έξι υδροφόρων. Υδροφόρα οχήματά της θα βρίσκονται και αύριο προληπτικά στο Πεδίο του Άρεως και στο Αττικό Άλσος, ενώ το Αττικό Άλσος θα παραμείνει κλειστό.

naftemporiki.gr