Κοινωνία
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 14:06

Υπ. Παιδείας: Ζητεί απαντήσεις από Μητσοτάκη για τους διορισμούς στην εκπαίδευση

Ερώτημα «ευθέως» προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τους διορισμούς στην Εκπαίδευση απευθύνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που ζητεί «επιτέλους μια καθαρή απάντηση».

Ερώτημα «ευθέως» προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τους διορισμούς στην Εκπαίδευση απευθύνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που ζητεί «επιτέλους μια καθαρή απάντηση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο, δύο μέρες μετά την υποβολή του αιτήματός του προς την επιτροπή του ΣτΕ για συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης των 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, «χτες το βράδυ, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, σε τηλεοπτική συζήτηση, απέφυγε να δεσμευτεί τόσο για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 διορισμούς, παρότι ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη από τον τέως υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Επειδή οι θέσεις των κομμάτων πρέπει να είναι ξεκάθαρες σε ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επανερχόμαστε για να λάβουμε επιτέλους μια καθαρή απάντηση. Ποτέ δεν έχουν γίνει διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που υπήρξε επί δεκαετίες αποπαίδι της εκπαίδευσης. Οι διορισμοί αυτοί προγραμματίστηκαν και έχει ήδη προ μηνών ξεκινήσει η διαδικασία.  Έχουν υποβληθεί συνολικά 43.059 αιτήσεις» επισημαίνει το υπουργείο, που ρωτά τη Νέα Δημοκρατία:

«Τι προγραμματίζει να κάνει, εάν κι εφόσον επικρατήσει στις εκλογές, για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή; Θα συνεχίσει τη διαδικασία και θα διορίσει τους 4.500 στην Ειδική Αγωγή;

Τι θα κάνει με τους διορισμούς στη Γενική Παιδεία; Εδώ και δέκα χρόνια, επίσης, δεν έχει γίνει κανένας διορισμός στη Γενική Παιδεία. Έχει ήδη αποσταλεί το αίτημα στο ΑΣΕΠ για την προκήρυξη των 10.500 εκπαιδευτικών στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από το 2010 έως το 2022 και είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει υπολογίζοντας τις ανάγκες του σε βάθος τριετίας».

Το υπουργείο καλεί τη Ν.Δ. «να μην παίζει κρυφτούλι με τις θέσεις της» και να ανακοινώσει επισήμως την άποψή της για τους διορισμούς. Όπως σημειώνει, «η πολυγλωσσία και οι σιωπές αποτελούν έκφραση της πλήρους απαξίωσης των θεσμικών διαδικασιών που οδηγούν σε μόνιμους και νόμιμους διορισμούς».