Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 19:08

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ράλι για τις μετοχές του ευρωπαϊκού κλάδου αυτοκινήτων, με άνοδο πάνω 2%, χάρη στις πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο Τραμπ να καθυστερεί την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων. Τα κέρδη του κλάδου έδωσαν ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τις ιταλικές μετοχές.

Ράλι για τις μετοχές του ευρωπαϊκού κλάδου αυτοκινήτων, με άνοδο πάνω 2%, χάρη στις πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο Τραμπ να καθυστερεί την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων

Η άνοδος έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές, αλλά και στον DAX της Φραγκφούρτης, ο οποίος «φιλοξενεί» ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος και να κλείσει με άνοδο 0,52%. Κέρδη και για τον DAX της Φραγκφούρτης, με τους επενδυτές να «πανηγυρίζουν» το ενδεχόμενο καθυστέρησης των δασμών στα αυτοκίνητα, με τον δείκτη να ενισχύεται 0,9%. Ενισχυμένος και ο CAC 40 του Παρισιού, ενώ και στο Λονδίνο, η πτώση της στερλίνας συνέβαλε στην ενίσχυση του FTSE 100 στο 0,76%. Στο Μιλάνο, o FTSE MIB δεν κατάφερε να επωφεληθεί των θετικών τάσεων, με τις ανησυχίες των επενδυτών για δημοσιονομικό εκτροχιασμό μετά τις δηλώσεις Σαλβίνι να έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες 0,14%, με βαρίδι τον τραπεζικό κλάδο.