Αθλητικά
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 12:49

Πάλη: «Χάλκινοι» στην Πολωνία Πρεβολαράκη και Πιλίδης

Η Μαρία Πρεβολαράκη και ο Γιώργος Πιλίδης κατάκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες τους, στο Όπεν της Πολωνίας που θύμιζε παγκόσμιο πρωτάθλημα αφού συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές, ενώ ήταν βαθμολογούμενο από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Η Μαρία Πρεβολαράκη και ο Γιώργος Πιλίδης κατάκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες τους, στο Όπεν της Πολωνίας που θύμιζε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές, ενώ ήταν βαθμολογούμενο από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Η Πρεβολαράκη (53κ.) στην πορεία της για το βάθρο νίκησε στα προημιτελικά την Καλαντζίσκαγια (Λευκορωσία), παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, που αποτελούσε «κακό δαίμονά» της, αφού την είχε αποκλείσει δύο φορές.

Η Πρεβολαράκη επιβλήθηκε με 4-2 και ξεπέρασε το εμπόδιο που ήταν μέχρι χθες ανυπέρβλητο, ενώ είχε ξεκινήσει στα προκριματικά με νίκη (τεχνική πτώση) επί της Ντένες (Ουγγαρία). 

Στα ημιτελικά έχασε με 2-6 από τη Γιαπωνέζα Ίριε (Ιαπωνία), αλλά στον μικρό τελικό επικράτησε με 12-10 της Αμερικανίδας Χίλντεμπραντ και ανέβηκε στο βάθρο.

Ο Γιώργος Πιλίδης ήταν και αυτός συνεπής στο ραντεβού του, συνεχίζοντας να κατακτά μετάλλια σε όποια διοργάνωση έχει λάβει μέρος!

Στα 57κ. νίκησε τον Κρουζ (ΗΠΑ) με 4-3, ενώ στα προημιτελικά ηττήθηκε με 0-2 από τον Νταβιντόνι. Ο Ιταλός έφτασε ως τον τελικό κι  έδωσε την ευκαιρία στον Πιλίδη να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο αντιμετώπισε τον Πιρέλι (ΗΠΑ) και επιβλήθηκε με 12-6.