Κόσμος
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 21:49

Τραμπ: Θέλω να φύγουμε από τη Συρία

Την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Θέλω να φύγουμε από τη Συρία. Θέλω να φέρω τους στρατιώτες μας στην πατρίδα», τόνισε.

Την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλω να φύγουμε από τη Συρία. Θέλω να φέρω τους στρατιώτες μας στην πατρίδα», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ηγέτες των τριών χωρών της Βαλτικής, στον Λευκό Οίκο τη Μ. Τρίτη.

Όπως εξήγησε, «η πρωταρχική αποστολή μας ήταν να ξεφορτωθούμε το Ισλαμικό Κράτος. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτό το έργο και θα λάβουμε πολύ σύντομα μια απόφαση, σε συντονισμό με άλλους, για το τι θα κάνουμε».

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε αναφερόμενος στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως θα μπορούσαν να έχουν καλές σχέσεις, αλλά δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σίγουρα.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τη Συρία, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, Μπρετ ΜακΓκερκ, δήλωσε σε φόρουμ στην Ουάσιγκτον πως «βρισκόμαστε στη Συρία για να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή είναι η αποστολή μας, δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα την ολοκληρώσουμε».

  naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP