Πολιτική
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 12:23

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν - με πολιτικό όρκο- στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ειδικότερα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε ορκίστηκαν οι: 

  • Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.
  • Δημήτρης Βίτσας, ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
  • Φώτης Κουβέλης, ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
  • Μερόπη Τζούφη, ως υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  • Αθανάσιος  Ηλιόπουλος, ως υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Κωνσταντίνος Στρατής, ως υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Διορισμού τους και ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Γ. Δραγασάκης: Επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας

Με δήλωσή του στο «Έθνος» ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας, εξέφρασε τη δέσμευσή του για επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

«Έχω ένα αίσθημα ευθύνης, διότι εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη φάση για τη χώρα, αλλά ευτυχώς υπάρχει έργο από τον προκάτοχό μου» ανέφερε, προσθέτοντας πως θα επιμείνει «στις θέσεις που έχουμε αποφασίσει συλλογικά για να επιτευχθεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο».

Μ. Τζούφη: Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα

«Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα», δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Όπως είπε, για την ίδια ήταν σαν μια επιστροφή στην παιδική της ηλικία, όταν προσπαθούσε να είναι καλή μαθήτρια και να εξελίσσεται.

naftemporiki.gr