Αθλητικά
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 11:44

Θάνου: «Ζητάμε την εξαφάνιση της ποινής του κ.Γιαννακόπουλου»

Φαιδρό κι εντελέως αβάσιμο χαρακτήρισε το κατηγορητήριο της Euroleague και κατ΄ επέκταση το σκεπτικό της απόφασης για την 12μηνη τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου χαρακτήρισε η νομική εκπρόσωπος της ΚΑΕ, Μαργαρίτα Θάνου.

Φαιδρό κι εντελέως αβάσιμο χαρακτήρισε το κατηγορητήριο της Euroleague και κατ΄ επέκταση το σκεπτικό της απόφασης για την 12μηνη τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου χαρακτήρισε η νομική εκπρόσωπος της ΚΑΕ, Μαργαρίτα Θάνου.

Αφού επισήμανε ότι ο σύλλογος περιμένει την εξαφάνιση της ποινής από τη δευτεροβάθμια επιτροπή, τόνισε στη συνέχεια ότι ο Παναθηναϊκός εάν αναγκαστεί θα προσφύγει και στο CAS.

«Έχουμε καταθέσει την έφεσή μας, την υποβάλαμε χθες και περιμένουμε τις επόμενες μέρες την απόφαση. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο παράδοξο.

Έχουμε επιλογή να διώξουμε κάποιον που έχει πέσει θύμα απίστευτου διαδικτυακού bullying. Επιλέγει μια διοργάνωση να διώξει μία προσωπική ανάρτηση στο Instagram, αντί να παρέμβει σε όλο αυτό το bullying που έχει υποστεί ο κύριος Γιαννακόπουλος.

Ήταν η νόμιμη άμυνα του ανθρώπου κατά εκείνων που τον έβριζαν και τον απειλούσαν. Μπορεί να μιλάμε για πάνω από 300.000 μηνύματα με υβριστικό περιεχόμενο. Μιλώντας ρεαλιστικά, δεν μπορείς να στραφείς νομικά κατά τόσων ανθρώπων.

Όταν εν χορώ μέσα στην έδρα της Φενέρ έβριζαν τον κ. Γιαννακόπουλο χωρίς εκείνος να αντιδράσει, εκεί η Euroleague δεν το θεώρησε ζήτημά της», είπε αρχικά στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94.6 η κα Θάνου και πέρασε στο κατηγορητήριο:

«Από νομικής άποψης είναι φαιδρό, ένα αναιτιολόγητο το κατηγορητήριο. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω ποίηση, αλλά όχι στις δικαστικές αποφάσεις.

Ο ανεξάρτητος δικαστής λέει ότι ‘ο κατηγορούμενος ρίχνει σκιά στη διοργάνωση’. Αυτό είναι ποίηση, όχι κατηγορητήριο. Όλο αυτό είναι βασισμένο σε μία αόριστη διάταξη που αναφέρει οποιονδήποτε προσβάλει την Euroleague και προκαλεί εντάσεις μεταξύ των ομάδων.

Εμείς προσκομίσαμε την ίδια την ανακοίνωση της Φενέρ που λέει ότι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο δικαστής όχι μόνο δεν το έλαβε υπόψη του, αλλά ανέφερε στο σκεπτικό του ότι είναι πασίγνωστη η διαμάχη Φενέρ-Παναθηναϊκού». 

Η νομική εκπρόσωπος των «πρασίνων» στάθηκε και στην χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Τζόρντι Μπερτομέου: «

«Βγαίνει χθες ο κ. Μπερτομέου από την Τουρκία και μιλά για ασέβεια. Δεν είναι αυτό κλίμα που καλλιεργείται εν όψει της εκδίκασης της έφεσης;

Λόγω θέσης μπορεί να έχω μια προκατάληψη, αλλά μπορεί να αξιολογηθεί σαν κάτι άλλο από προσωπικό αυτό που έχει ο κ. Μπερτομέου με τον κ. Γιαννακόπουλο; Άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα έχουν δικαίωμα για αναστολή κι εδώ δεν έγινε καν αυτό». 

Αφού επισήμανε ότι «είναι προφανές πως ο εφέτης δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατανοήσει πως το θέμα δεν εμπίπτει στο ζήτημα των κανονισμών της Euroleague», ήταν ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά τι είναι αυτό που προσδοκά ο Παναθηναϊκός: «Ζητάμε την εξαφάνιση της απόφασης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όχι τη μείωση. Εκείνος ως εφέτης έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει τη μείωση της ποινής, αλλά εγώ ρητώς ζητώ μόνο την εξαφάνιση της ποινής». 

Κατέληξε λέγοντας: «Έκρινα ότι η πρωτοβάθμια απόφαση δεν έχει την αντικειμενικότητα που θα περίμενα ή θα ήλπιζα. Ελπίζω ο εφέτης να με διαψεύσει. Σε τρίτο βαθμό υπάρχει το CAS».