Πολιτική
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 11:22

Αλ. Τσίπρας: «Παράθυρο» επανέναρξης διαλόγου για λύση μετά τις εκλογές στην Κύπρο

Την αισιοδοξία του ότι μετά τις εκλογές στην Κύπρο, στις 28 Ιανουαρίου, θα ανοίξει ένα «παράθυρο» για να αρχίσουν και πάλι οι διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα βάλει το δικό της «λιθαράκι» σε αυτή την κατεύθυνση.

Την αισιοδοξία του ότι μετά τις εκλογές στην Κύπρο, στις 28 Ιανουαρίου, θα ανοίξει ένα «παράθυρο» για να αρχίσουν και πάλι οι διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της πρώτης τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.  Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα βάλει το δικό της «λιθαράκι» σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με την τριμερή ο Πρωθυπουργός είπε ότι η Ιορδανία παίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή στα θέματα της ασφάλειας και των προσφυγικών ροών και επισήμανε ότι η στρατηγική των συνεργασιών έχει δώσει αποτελέσματα.

Στη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-  Κύπρου - Ιορδανίας αναφέρθηκε και ο κ. Αναστασιάδης, λέγοντας ότι η Ιορδανία έχει να προσφέρει στο προσφυγικό, στα ζητήματα της τρομοκρατίας και στο θέμα του Ιράκ.

Μετά τη σύνοδο και το γεύμα εργασίας ο κ. Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπνάλα Β΄.

Πηγή: ΑΜΠΕ