Πολιτική
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 20:29

Γ. Βρούτσης: Ρεκόρ σε ισοζύγιο απολύσεων και μερική απασχόληση

«Η αρνητική ανατροπή που συντελέστηκε το 2015 στην αγορά εργασίας -με κυριαρχία της μερικής απασχόλησης- διευρύνεται ανεξέλεγκτα, ενώ στον αντίποδα η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται επικίνδυνα», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Οκτώβριο.

«Η αρνητική ανατροπή που συντελέστηκε το 2015 στην αγορά εργασίας -με κυριαρχία της μερικής απασχόλησης- διευρύνεται ανεξέλεγκτα, ενώ στον αντίποδα η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται επικίνδυνα», ανέφερε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Οκτώβριο.

Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, «τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Οκτωβρίου, διαψεύδουν την εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί παραπλανητικά να χτίσει η κυβέρνηση για την κατάσταση στην αγορά εργασίας».

«Συγκεκριμένα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης για τον Οκτώβριο του 2017 έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, “σκαρφαλώνοντας” στο 62,26%. Την ίδια στιγμή η πλήρης απασχόληση μειώθηκε στο 37,74%. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση όλων των ετών», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Όπως πρόσθεσε, την ίδια στιγμή, το δεκάμηνο του 2017 «παρουσιάζει επίσης τη χειρότερη επίδοση που υπήρξε ποτέ, καθώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτινάχθηκαν στο 54,39%, όταν στο αντίστοιχο δεκάμηνο του 2013 οι ευέλικτες μορφές ήταν 45,72%».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «δραματική, όμως, εμφανίζεται και η εικόνα στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Οκτωβρίου. Το αρνητικό ρεκόρ -98.420 δεν έχει προηγούμενο».

«Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι η επιδείνωση στην αγορά εργασίας, οφείλεται στην αλλοπρόσαλλη, αντιφατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Υπερφορολόγηση και εξοντωτικές εισφορές, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας και υπονομεύουν τις προσδοκίες και τις θυσίες των πολιτών», συνέχισε ο βουλευτής της Ν.Δ. και κατέληξε:

«Η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμόσει πολιτικές με “ταξικό” πρόσημο, κατέληξαν στη δημιουργία της γενιάς των φτωχών εργαζομένων των 360 ευρώ. Δηλαδή, των εργαζομένων χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα! Η Νέα Δημοκρατία θα ανατρέψει σύντομα αυτήν την πορεία».