Κοινωνία
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 11:37

Καλύτερη εικόνα στην Ανατ. Αττική, σε πλήρη ανάπτυξη οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φανερή ανακούφιση επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα για την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών και κυρίως σε αυτό της Ανατολικής Αττικής. Η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Σταυρούλα Μαλλίρη είπε, κατά τη σημερινή ενημέρωση, ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς όμως την ένταση των προηγούμενων ημερών. Ευχαριστίες σε όσους πρόσφεραν τρόφιμα και νερό στους πυροσβέστες. 

Φανερή ανακούφιση επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα για την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών και κυρίως σε αυτό της Ανατολικής Αττικής.

Η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Σταυρούλα Μαλλίρη είπε, κατά τη σημερινή ενημέρωση, ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς όμως την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να οριοθετήσουν την περίμετρό της δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση των ανέμων στην περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 220 πυροσβέστες με 84 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες της αυτοδιοίκησης και οι ένοπλες δυνάμεις.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, το μεγαλύτερο βάρος ρίχτηκε στον άξονα Κάλαμος - Μικροχώρι (Αγία Κυριακή - Σαλαμίδι). Όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο, το οποίο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς Μαλακάσα και Καπανδρίτι.

Αυτό, σύμφωνα με την κ. Μαλλίρη, επετεύχθη με συνεχείς αναδιατάξεις των δυνάμεων και χρήση όλων των διαθέσιμων εναερίων μέσων.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μνημόνευσε το γεγονός ότι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στάθηκαν όρθιοι σε έναν τιτάνιο αγώνα, τρώγοντας ένα σάντουιτς στο πόδι και με ένα μπουκαλάκι νερό στην τσέπη.

Γι' αυτό εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους εκείνους, κυρίως τους απλούς πολίτες που συνέδραμαν με κάθε τρόπο το προσωπικό.

«Οφείλουμε να τονίσουμε τη συγκινητική συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολλών εταιρειών, αλλά και πλήθους μεμονωμένων πολιτών για την πολύτιμη προσφορά τους σε τρόφιμα και νερό», σημείωσε.

Η κ. Μαλλίρη πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά, εκτός των άλλων, αναπτύσσονται κινητές μονάδες-καντίνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για να μοιράζουν σάντουιτς και νερά στο προσωπικό του Π.Σ. και όλων των εμπλεκόμενων φορέων που επιχειρούν στην πυρκαγιά, καθώς δεν φεύγει κανείς από το μέτωπο.

Πηγή: ΑΜΠΕ