Κόσμος
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 23:56

Φιλιππίνες: «Πιθανώς απόπειρα ληστείας» το περιστατικό με πυροβολισμούς στο ξενοδοχείο

Το περιστατικό με πυροβολισμούς στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών, Μανίλα, πιθανώς δεν συνδέεται με τρομοκρατία αλλά πρόκειται για απόπειρα ληστείας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Ρόναλντ Ντέλα Ρόσα.

Το περιστατικό με πυροβολισμούς στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών, Μανίλα, πιθανώς δεν συνδέεται με τρομοκρατία αλλά πρόκειται για απόπειρα ληστείας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Ρόναλντ Ντέλα Ρόσα.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο αρχηγός της αστυνομίας επέμεινε ότι η αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης και σημείωσε ότι είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να ανέλαβε την ευθύνη του περιστατικού για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Πρόσθεσε ότι ένας ένοπλος εισέβαλε μόνος του στο καζίνο, στο συγκρότημα Resorts World, και έβαλε φωτιά σε κάποια τραπέζια.

Όπως είπε, τα πυρά δεν στόχευαν ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένοπλος διαφεύγει της σύλληψης.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευή, ακούστηκαν πυρά στο ξενοδοχείο Resorts World, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπήρξαν αναφορές και για εκρήξεις, καθώς και για τραυματίες, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι στιγμής από τις αρχές.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες του Resorts World που έδειχναν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς έκαναν λόγο για αρκετούς ενόπλους. Το ειδησεογραφικό δίκτυο ANC μετέδωσε ότι υπήρχαν δύο ένοπλοι που φορούσαν μάσκες και μαύρα ρούχα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP