Πολιτιστικά
Σάββατο, 06 Μαΐου 2017 08:10

Εικαστικό ταξίδι από την Αθήνα στη Σαντορίνη

Η εικαστική πλατφόρμα #Rest@rt επιστρέφει με τη δεύτερη δράση της, παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση «From Athens to Santorini: Greeks artists' trips», που, σε συνεργασία με τον χώρο τέχνης «Ηώς» και την ιστορικό τέχνης Μαρίνα Κανακάκη, εγκαινιάζεται στις εγκαταστάσεις της Aqua Gallery, του ξενοδοχείου Art Hotel, στον Πύργο Σαντορίνης, την Κυριακή 7 Μαΐου.

Η εικαστική πλατφόρμα #Rest@rt επιστρέφει με τη δεύτερη δράση της, παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση «From Athens to Santorini: Greeks artists' trips», που, σε συνεργασία με τον χώρο τέχνης «Ηώς» και την ιστορικό τέχνης Μαρίνα Κανακάκη, εγκαινιάζεται στις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις της Aqua Gallery, στο lobby του ξενοδοχείου Art Hotel, στον Πύργο Σαντορίνης, την Κυριακή 7 Μαΐου.

Στην έκθεση, συμμετέχουν οι εικαστικοί: Μαρία Αλεξάνδρου, Αλέξανδρος Αλιέας, Γιώτα Ανδριάκαινα, Χρήστος Αρτέμης, Κατερίνα Βέλλιου, Στέλιος Γαβαλάς, Σάββας Γεωργιάδης, Μάνια Ευσταθίου, Δημήτρης Ζουρούδης, Γιώργος Καζάζης, Δήμος Κηπουρός, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Θανάσης Μπάθας, Θανάσης Μπερούτσος, Παναγιώτης Σιάγκρης, Αλέξανδρος Σπαθούλας, Κωνσταντίνος Τόλης, Τζένη Φαλιαρίδου και Χρήστος Χαρίσης.

Ενοποίηση χώρων πολιτισμού της Αθήνας και των ελληνικών νησιών

Η πλατφόρμα εικαστικών δράσεων #Rest@rt είναι γεγονός και σηματοδοτεί τις εικαστικές εξελίξεις της θερινής περιόδου για το 2017. Ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των ελληνικών νησιών, μέσω της ανάπτυξης καλλιτεχνικής δραστηριότητας, παρουσιάζοντας εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και βίντεο - προβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες.

Στην πρώτη δράση του #Rest@rt, οι διακεκριμένοι εικαστικοί Λίνα Μπέμπη, Δημήτρης Τράγκας, Ειρήνη Διάδου και Kelly ανέλαβαν ο κάθε ένας από μια βίλα του πολυτελούς καταλύματος North Luxury Villas στον Πύργο Σαντορίνης και παρενέβησαν στην αισθητική του χώρου με αντιπροσωπευτικά έργα τους, σε διάλογο με τις αρχιτεκτονικές γραμμές.

Για το 2017, το κοινό θα παρακολουθήσει συντονισμένες δράσεις στη Σαντορίνη, τη Ρόδο και την Αθήνα, σε συνεργασίες με χώρους, όπως η Aqua Gallery του ομίλου Aqua Vista Hotels, οι North Luxury Villas του συγκροτήματος Voreina, το Lindos Blu Luxury Hotels and Suites στη Ρόδο και  o βιομηχανικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας «The Loft».

Η γλύπτρια Kelly, art director του εναλλακτικού χώρου τέχνης «The Loft», συντονίζει την πλατφόρμα, υποσχόμενη μια ακόμη άρτια διοργάνωση στη βάση ενός εικαστικού διαλόγου μεταξύ σύγχρονων δημιουργών.

Η νέα αυτή πολιτιστική δράση είναι μια παραγωγή της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Rokkart», η οποία συνεχίζει να διοργανώνει θεάματα υψηλού εικαστικού κύρους και αναγνώρισης και συμβάλλει έτσι στην πολιτιστική ανάπτυξη των τόπων που δραστηριοποιείται.

Πληροφορίες

Art Hotel: Πύργος - Σαντορίνη, τηλ.: 2286 028866.

naftemporiki.gr